detector.media
08.06.2016 13:03
Проведення «Євробачення» може обійтись Україні в 15 мільйонів євро – Аласанія
Проведення «Євробачення» може обійтись Україні  в 15 мільйонів євро –  Аласанія
Європейська мовна спілка оцінила вартість проведення міжнародного конкурсу естрадної пісні «Євробачення» в Україні у 2017 році в суму близько 15 мільйонів євро.

Про це повідомив генеральний директор Національної телекомпанії України (НТКУ) Зураб Аласанія, передають «Українські новини.

«Йдеться про кошти, які повинні бути витрачені організаторами на підготовку і проведення конкурсу», – уточнив він.

Гендиректор НТКУ додав, що дана оцінка не є офіційною. НТКУ має намір подати ці розрахунки на розгляд Кабінету міністрів для їх подальшого аналізу і затвердження.

За словами Зураба Аласанії, Європейська мовна спілка (ЄМС) готова взяти часткову участь у фінансуванні конкурсу після його проведення.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Олександр Данилюк оцінив вартість проведення «Євробачення» в Україні в мільярд гривень та натякнув на можливість передати право на цей конкурс іншій країні. Натомість міністр культури Євген Нищук зазначав, що на проведення «Євробачення» кошти з держбюджету залучатися не будуть. Україна, за його словами, буде розраховувати на європейських інвесторів.

Найбільше коштів було витрачено на «Євробачення» у Москві у 2009 році, а найменше – на конкурси в Осло (Норвіегія) у 2010-му, Мальме (Швеція) у 2013-му та в Стокгольмі (Швеція) у 2016-му. Про це раніше повідомляли представники Європейської мовної спілки під час першої наради з Національною телекомпанією України стосовно проведення «Євробачення» .

П'ять міст України вже висловили бажання  приймати в себе «Євробачення-2017»: Київ, Львів, Одеса, Дніпропетровськ, Херсон.

Нагадаємо, представниця України виконавиця кримськотатарського походження Джамала (Сусанна Джамаладінова) з піснею «1944» перемогла на 61-му Міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення», фінал якого відбувся 14 травня в столиці Швеції Стокгольмі. Загалом у конкурсі брали участь 42 країни.

Фото: expres.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY