detector.media
07.06.2016 14:30
У Криму окупанти знищують вільну журналістику – Джемілєв
У Криму окупанти знищують вільну журналістику – Джемілєв
Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що на окупованому Росією півострові зазнають утисків кримськотатарські та україномовні ЗМІ.

Про це він заявив у привітанні до Дня журналіста на своїй сторінці в Facebook.

«У Криму наразі вже майже остаточно знищена вільна професійна журналістика. Особливих утисків зазнають кримськотатарські та україномовні ЗМІ. У зв’язку з цим закликаємо до солідарності та підтримки тих, хто працює під шаленими тиском окупаційних структур», - заявив Мустафа Джемілєв.

Він нагадав слова письменника Роберта Шеклі, який говорив: «Шкода, що інформаційну війну завжди програє той, хто говорить правду. Він обмежений правдою, а брехун може верзти все, що завгодно».

«З тим, що "обмеження правдою" значно ускладнює боротьбу, не можна не погодитись. Але сила правди, все ж, набагато міцніша і її перемога стає невідворотною і безперечною», - написав лідер кримськотатарського народу. 

Як повідомляв «Детектор медіа», 2016 року ситуація зі свободою слова в окупованому Росією Криму погіршилася. За весь 2015 рік сталося 44 випадки, за п’ять місяців цього року – 22. Такі дані надала виконавча директорка IMI Оксана Романюк 6 червня на прес-конференції в «Укрінформі». За її словами, основними структурами, які тиснуть на свободу слова в Криму є російська ФСБ, Роскомнагляд, підконтрольні окупаційній владі прокуратура Криму та суди.

Фото: з Facebook Мустафи Джемілєва

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY