detector.media
07.06.2016 12:19
Члени НМПУ у Маріуполі обурені відстороненням Юрія Луканова з посади голови медіапрофспілки
Члени НМПУ у Маріуполі обурені відстороненням Юрія Луканова з посади голови медіапрофспілки
Маріупольський осередок (Донецька область) Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) заявляє, що обурений діями Ради НМПУ, яка, як йдеться у заяві, всупереч статуту, без рішення з’їзду профспілки усунула від виконання обов'язків голови НМПУ Юрія Луканова.

Про це йдеться у заяві осередку до Ради НМПУ та «Детектор медіа».

«Вважаємо такі дії членів Ради звичайним рейдерством і намаганням узурпувати владу.

Вимагаємо від членів Ради НЕГАЙНО надати докази порушень з боку Юрія Луканова та оприлюднити документи, які стали підставою для його усунення, задля подальшого прийняття відповідного рішення з’їздом НМПУ», - вимагає Маріупольський осередок медіа профспілки України.

Журналісти заявляють, що поки такі докази не надані, вважають Юрія Луканова чинним головою НМПУ.

«Шановні колеги! Ми, журналісти, які працюють у прифронтовій зоні та безпосередньо на передовій, глибоко переконані, що в той час, коли країна фактично перебуває у стані війни, ганебно вести міжусобиці за посади та близькість до розподілу грантів. Ми, рядові члени НМПУ, потребуємо сильної, згуртованої та дієвої профспілки! Вимагаємо припинити чвари та вирішити конфлікт у цивілізований спосіб - на з'їзді НМПУ, оприлюднюючи докази, наводячи аргументи та враховуючи думку первинних організацій НМПУ», - закликають автори заяви.

Заяву Маріупольського осередку медіапрофспілки підписали:  голова маріупольского осередку НМПУ Тетяна Ігнатченко, голова ревізійної комісії маріупольського осередку НМПУ Анна Мурликіна,  член маріупольского осередку Ганна Працькова, член маріупольського осередку Вікторія Савицька.

Нагадаємо, 4 червня на своєму засіданні Рада НМПУ вирішила призупинити повноваження голови Комітету Юрія Луканова, а також призначити позачерговий з’їзд медіапрофспілки, на якому буде обрано нове керівництво організації та будуть внесені зміни до статуту.

Виконувати обов’язки голови НМПУ до проведення з’їзду згідно з рішенням Ради буде член Комітету НМПУ Сергій Штурхецький. Своїм рішенням Рада НМПУ запустила у первинних організаціях профспілки процес обрання делегатів з’їзду та обговорення змін до статуту. Остаточну дату з’їзду визначить створений Радою Організаційний комітет. Очікується, що з’їзд відбудеться не пізніше, ніж за три місяці.

У коментарі «Детектору медіа» Юрій Луканов розповів, що формальним приводом для призупинення його повноважень як голови організації стало неправильне перерахування на його рахунок 6 тис. грн.

Головна редакторка Інформаційного агентства «Поряд з вами» Олена Білозерська заявила про вихід з НМПУ на знак протесту проти усунення з посади голови НМПУ Юрія Луканова на підставі абсурдних звинувачень.

Шеф-редакторка «Детектора медіа», одна з фундаторок української медійної профспілки Наталія Лигачова звинуватила Раду НМПУ в порушенні статуту й висловила вимогу скасувати рішення про відсторонення голови Юрія Луканова. До її заяви приєдналися співробітники «Детектора медіа» - члени НМПУ.

Член ревізійної комісії НМПУ Владислав Савенок у коментарі «Детектору медіа» сказав, що Юрія Луканова відсторонили з порушенням статуту НМПУ.

Журналісти газети «Народний контроль України» (корпункт у місті Генічеську Херсонської області) заявили, що не підтримують відсторонення Юрія Луканова з посади голови Незалежної медіапрофспілки України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY