detector.media
07.06.2016 11:16
Роздержавленню друкованих ЗМІ перешкоджає влада - НСЖУ
Роздержавленню друкованих ЗМІ перешкоджає влада - НСЖУ
Органи державної влади перешкоджають реформуванню друкованих ЗМІ, причиною чого є майнові питання, заявила секретар Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Тетяна Котюжинська під час прес-конференції «Роздержавлення преси чи її знищення?».

Про це повідомляє «Укрінформ».

«На шляху до роздержавлення преси зустрічається спротив органів державної влади, які не бажають визнавати, що газети можуть існувати незалежно від влади. Необхідність реформування виходить з реалій нашого життя. Деякі редакції існують уже 70-80 років, і не зрозуміло, кому вони підпорядковуються. Саме через це виникає юридична плутанина. Після роздержавлення редакційний колектив сам визначатиме, у кого скільки прав у трудовому колективі», - зазначила Тетяна Котюжинська.

За її словами, роздержавлення преси переслідує просту мету - зробити пресу не залежною від впливу органів державної влади; під час реформування майно не переходить у власність редакційного колективу, а лише надається для виконання службових обов'язків.

Нагадаємо, 26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко  підписав  Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY