detector.media
04.06.2016 13:38
«Радіо Свобода» відкриває свої архіви з 1953-го по 1995-й рік
«Радіо Свобода» відкриває свої архіви з 1953-го по 1995-й рік
«Радіо Свобода» повідомляє, що відкриває доступ до своїх архівів, у яких містяться записи 1953 – 1995 років. Архів спеціалізується на систематизації заборонених документів.

Кожен охочий у будь-який час доби відтепер зможе без перешкод скористатись архівом «Радіо Свобода», йдеться на сайті радіостанції.

«Сьогодні, коли громадяни Росії знову покладаються на RFE/RL і Радіо Свобода як на джерело достовірної інформації, ці архівні програми набувають нового значення», – заявив головний редактор корпорації Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Ненад Пеїч.

Будівля архіву OSA (Open Society Archives) розташована в центрі Будапешта (Угорщина) на вулиці Яноша Арані у будинку колишньої швейної фабрики. Архів перебуває у веденні Центральноєвропейського університету. Історія архіву OSA розпочалася за часів «холодної війни» з підшивок публікацій самвидаву й усілякої забороненої в ті роки літератури. Директор Іштван Рев розповідає, що й до цього дня архів спеціалізується на систематизації заборонених документів.

«Найбагатша частина нашої колекції – це та інформація, що використовувалася журналістами під час роботи на радіо, зокрема, на Радіо Свобода. Крім письмових матеріалів, у нас величезна колекція пропагандистських фільмів, можливо, найбільша в світі», – розповів Іштван Рев.

Нині архів OSA готується до публікації так званих «Мюнхенських файлів Радіо Свобода».

Нагадаємо, 25 травня пряму трансляцію «Радіо Свобода» зустрічі Надії Савченко в аеропорту «Бориспіль» і в Адміністрації Президента в пікові моменти одночасно дивилися майже 65 тис. глядачів.

Фото:  RFE/RL 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY