detector.media
02.06.2016 16:37
«Перший автомобільний» перейшов до нової юридичної особи
«Перший автомобільний» перейшов до нової юридичної особи
2 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про видачу ліцензії на супутникове телевізійне мовлення з логотипом «Перший автомобільний» новій юридичній особі – ТОВ «Ейсі ком». Одночасно із цим Нацрада анулювала ліцензію «Першого автомобільного», якою володіло ТОВ «Світ ТВ».

За словами представників нового ліцензіата (ТОВ «Ейсі ком»), йдеться про «зміну інвесторів» телеканалу. «Нові інвестори не хочуть пов’язувати себе з попередньою юридичною особою жодним чином. А оскільки законодавство не передбачає можливості передачі ліцензії від однієї юридичної особи до іншої, вирішили піти таким шляхом: анулювати попередню та отримати нову ліцензію», - пояснила представниця компанії.

Власниками ТОВ «Світ ТВ», яке раніше володіло ліцензією на мовлення «Першого автомобільного», були народний депутат від «Самопомочі» Ігор Діденко, який до обрання народним депутатом був президентом медіагрупи «Автоцентр» (і її засновником), та директорка «Першого автомобільного» Ірина Твердовська.

Власниками ТОВ «Ейсі ком», якому відтепер належатиме ліцензія на мовлення «Першого автомобільного» є Олег Яровий (частка 80%) і Сергій Атаман (частка 20%), який водночас є й директором ТОВ «Ейсі ком». «Це підприємці, які цікавляться автомобільною тематикою та готові вкладати кошти у виробництво і закупівлю телевізійного продукту відповідно спрямованості», - зазначила представниця «Ейсі ком». На запитання членів Нацради, чи пов’язані нові власники з автомобільним бізнесом, Сергій Атаман відповів, що компанія «Ейсі ком» займалася дистрибуцією журналів, у тому числі автомобільних, а також проводила автомобільні івенти.

З відкритих джерел відомо, що компанія «Ейсі ком» (AC Com) є складовою медіахолдингу AC Media, до якого також входить і медіагрупа «Автоцентр», і телеканал «Перший автомобільний». Сергій Атаман був генеральним директором медіагрупи «Автоцентр», а Олег Яровий – віце-президентом.

Сергій Атаман запевнив, що телеканал і далі випускатиме програми українською мовою, у тому числі й програми власного виробництва. Втім, обсяг мовлення «Першого автомобільного» зменшено: попередня ліцензія передбачала цілодобове мовлення, нова – 18 годин на добу (з 6:00 до 24:00). Представниця компанії пояснила це тим, що в каналу поки що може не вистачити потужностей для наповнення ефіру цілодобово.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY