detector.media
30.05.2016 19:30
Як дивилися Євробачення-2016 на UΛ:Перший?
Як відомо, українська команда з перемогою повернулася із Євробачення-2016, яке відбувалося у столиці Швеції, Стокгольмі. За підготовкою та перебігом конкурсу цього року пильно стежили не лише фанати Євробачення. Увагу до події ще за кілька місяців привернув національний відбір

Євробачення-2016 стало символічним для багатьох країн, але найбільше – для України. Вперше в історії конкурсу на сцену вийшла співачка кримськотатарського походження. Джамала виконала пісню "1944", розповівши історію своєї родини. В результаті, з-поміж 42 країн-учасниць перемогла саме Україна.

Динаміка переглядів фіналу Євробачення щороку мала різні показники. Найвищими вони були у 2005 році, коли конкурс проходив саме в Україні після тріумфальної перемоги співачки Руслани у Стамбулі 2004 року. Особлива увага до події зберігалася протягом наступних трьох років, у 2007-му та 2008-му Україна посідала другі місця у фіналі Євробачення. Найнижчі показники у динаміці припадають на 2015 рік, коли наша країна участі у Євробаченні не брала. Та щоб українці не втрачали до зацікавленості наймасштабнішим музичним конкурсом Європи, команда телеканалу UΛ:Перший створила у 2015-му альтернативне голосування. Глядачі могли обрати, за кого б проголосували, якби Україна брала участь у конкурсі.

Інтерес до цьогорічної представниці Джамали, посилена увага до її пісні "1944" з боку міжнародної спільноти, співпраця з командою СТБ під час національного відбору та плідна робота української команди під час конкурсу, спрацювали на те, що показники переглядів фіналу Євробачення у 2016 році знову зросли.

Клікніть для збільшення

Та окрім ексклюзивної телетрансляції півфіналів і фіналу Євробачення-2016 у Стокгольмі, команда UΛ:Перший пропонувала новини, інформацію про конкурс, профілі учасників, відео і фото музикантів усіх країн на сайті телеканалу. Можливістю стежити за перебігом події цьогоріч скористалося набагато більше інтернет-юзерів. Порівняно із 2015-м роком, кількість користувачів, які відвідали сайт за період семи днів проведення Євробачення цього року зросла у більш ніж три рази. Пік переглядів протягом 2014-2016 років припадав саме на 22:00 – час початку фіналу конкурсу. За даними Google Analytics, динаміка активності користувачів виглядає так:

Клікніть для збільшення

Відео оголошення результатів фіналу Євробачення-2016, на якому команда України святкує перемогу, на офіційній Facebook-сторінці набрало більше 1 200 000 переглядів , а репости зробили більше 34 000 користувачів соціальної мережі.

Тепер, коли Україна поступово починає підготовку до проведення Євробачення-2017, UΛ:Перший продовжує стежити за головними новинами та представляти їх для телеглядачів та користувачів мережі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY