detector.media
27.05.2016 10:37
Суд відправив у СІЗО підозрюваного у нападі на журналістів 7-го каналу
Суд відправив у СІЗО підозрюваного у нападі на журналістів 7-го каналу
Слідчо-оперативна група поліції Одеси затримала другого із трьох зловмисників, який підозрюється у тому, що 3 травня під час нападу на журналістів одеського 7-го каналу стріляв у них з помпової рушниці.

Про це повідомляють Відділ комунікації Головного управління Нацполіції (ГУ НП) в Одеській області та «Укрінформ».

«Співробітниками Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області затримано одного з розшукуваних зловмисників, які 03.05.2016 вчинили озброєний напад на співробітників 7-го каналу», - повідомляє поліція.

Приморський районний суд Одеси  обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

«Встановивши наявність достатніх доказів для підозри особи у вчиненні неюкримінального правопорушення, за скоєння  кримінальних правопорушень, передбачених, ч.2 ст.15, п.п.1,7 ч.2 ст.115, ч.2 ст.296 (Замах на умисне вбивство,  двох або більше осіб, з хуліганських мотивів) Кримінального кодексу України та направивши матеріали до суду, Приморським районним судом м. Одеси затриманому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без визначення розміру застави. Наразі правопорушник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання», - інформує одеська поліція.

Нагадаємо, 3 травня в Одесі стався напад на знімальну групу 7-го каналу. Невідомі приїхали на авто «Хонда», під час нападу використали  помпову рушницю і травматичні пістолети. У одного оператора - перелом стінки гайморової пазухи, у другого - перелом носа і попередньо струс мозку, а у журналіста каналу - кульові поранення голови і спини.

За фактом нападу на журналістів 7-го каналу відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією «замах на умисне вбивство» (ст. 115 та ст. 15 Кримінального кодексу України).

Пізніше одеська поліція повідомила про встановлення особи одного з озброєних нападників на знімальну групу місцевого 7-го каналу - ним виявився житель Білгорода-Дністровського. Рушниця, з якої стріляли у журналістів теж зареєстрована на цього чоловіка.

20 травня начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Георгій Лорткіпанідзе повідомив, що правоохоронці затримали мешканця Білгорода-Дністровського Євгена Савченка, який підозрюється у нападі на співробітників 7-го каналу. За повідомленнями ЗМІ, він добровільно здався владі. Оперативники вийшли на нього і «умовили на явку з повинною». Відносно затриманого Євгена Савченка було застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Фото: «Укрінформ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY