detector.media
26.05.2016 16:46
До 1 липня – прийом заявок на Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіа-мистецтва Linoleum
До 1 липня – прийом заявок на Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіа-мистецтва Linoleum
З 15 по 18 вересня в Києві в Малій Опері пройде 11-й Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіа-мистецтва Linoleum .

Прийом заявок до конкурсних програм вже відкрито і триватиме до 1 липня. Подати заявку можуть всі автори, чиї роботи не перевищують хронометраж в 30 хвилин і не менше, ніж на 30% виконані в техніці анімації. Фільми приймаються через спеціальну фестивальну платформу filmfreeway.com.

Призовий фонд фестивалю складе 5 тис. доларів, який буде розділений між Українським та Міжнародним конкурсом.

Заявлена тема фестивалю в цьому році «Паперові мрії»- метафора анімаційного мистецтва, яке здатне оживляти найнездійсненніші мрії та фантазії.

В рамках Фестивалю відбудуться покази конкурсної і позаконкурсної програм, експериментальної та дитячої анімації, відео-арту, а також VJ шоу і презентація VR 360 °.

Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіа-мистецтва Linoleum був заснований в 2006 році в Москві. Його ідейним натхненником став меценат і громадський діяч Михайло Царьов. У 2014 році фестиваль переїхав до Києва і проводиться тут за підтримки української компанії Film.ua Group. В 2016 році вона виступає основним організатором події.

Гостями та учасниками попередніх фестивалів Linoleum в Києві стали легендарний український мультиплікатор Давид Черкаський - автор мультфільмів «Пригоди капітана Врунгеля», «Доктор Айболить» і «Острів скарбів»; знаменитий японський віджей Мотомічі Накамура – резидент музеїв MOMA, Whitney Museum of American Art та інших; американський аніматор Білл Плімптон – номінант на премію Оскар і володар Гран-прі Тижня критики Канського МКФ; російський художник-мультиплікатор Гаррі Бардін – володар Золотої пальмової гілки Каннського кінофестивалю за мультфільм «Викрутаси».

Нагадаємо, у 2014 році кінокритик і журналіст Максим Черних на фестивалі анімації Linoleum розповів, як пропаганда проявлялась у радянській анімації 1920–80-х років.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY