detector.media
25.05.2016 14:52
Списки журналістів у широкому доступі підвищують ризик для медійників – голова НМПУ
Списки журналістів у широкому доступі підвищують ризик для медійників – голова НМПУ
Голова Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) Юрій Луканов вважає обурливим той факт, що списки українських та іноземних журналістів, акредитованих СБУ для роботи в зоні АТО, опинилися в руках представників самопроголошених республік і були викладені для широкого доступу.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби НМПУ.

«Необхідно провести службове розслідування і не тільки виявити і покарати винних, але і вжити заходів для того, щоб така інформація не могла вийти за стіни СБУ і Міністерства оборони, які володіли цієї інформацією. Ці  списки підвищують ризики для кожного акредитованого журналіста бути викраденим, або й чогось гіршого», - сказав Юрій Луканов.

Голова НМПУ звертає увагу журналістів, що практика показує: нікому не можна довіряти. Тож журналісти самі мусять дбати про свою безпеку. Після цього випадку, на його думку,  не варто брати з собою у зону телефон, який викладений у широкий доступ. Варто користуватися іншою сім-картою.

«Також не варто забувати про інші заходи безпеки, - резюмує  пан Луканов, - адже кожна деталь може стати вирішальною в критичній ситуації».

Напередодні один з сайтів бойовиків виклав у широкий доступ список журналістів, які акредитувалися в зоні АТО. У списку вказано телефони акредитованих. 

Нагадаємо, сайт сепаратистів «ЛНР» «Оккупация.net» опублікував в рубриці «Журналісти Хунти» складені станом на 10.10.2014 року списки журналістів українських та іноземних ЗМІ, які висвітлювали події на Донбасі і в зоні АТО. У переліку – десятки прізвищ журналістів каналів «Інтер», «1+1», СТБ, ICTV, «Громадського ТБ», «Еспресо», 5-го каналу, каналу 24, каналу «Україна» та ніших. Серед іноземних медійників у списку – журналісти телеканалу «Аль-Джазіра», агентства «Франс-Прес», каналу VІCE News, корпорації ВВС, американського каналу FoxNews та багатьох інших. Разом із прізвищем вказаний номер контактного телефону.

У зв’язку з публікацією сайтом «Оккупация.net» списку українських журналістів, акредитованих українськими органами влади для роботи в зоні проведення АТО, редакція ТСН висловлює глибоку стурбованість як самим фактом публікації, так і обставинами витоку такої інформації з баз даних українських силових відомств та звертається до Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони та Служби безпеки України з вимогою про надання пояснень щодо вказаної ситуації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY