detector.media
24.05.2016 17:02
«Укранімафільм» заявляє, що не бере участі в кінофестивалі в Севастополі
«Укранімафільм» заявляє, що не бере участі в кінофестивалі в Севастополі
Українська державна студія анімації «Укранімафільм» заявила про те, що її робота «Аттракцион» (режисер Олег Педан, 2015 рік) не бере участі в кінофестивалі «Золотий Витязь», який цього року проходитиме в Севастополі

До 2016 року фестиваль «Золотий Витязь» проходив у різних країнах Росії та СНД і його переїзд до Криму став для «Укранімафільму» несподіванкою.

«ДП “Укранімафільм” – українська державна студія анімації, яка виробляє і займається розвитком українських анімаційних фільмів, не співпрацює з заходами і компаніями, а отже, забороняє використання своїх анімаційних фільмів на окупованій території України», - йдеться в заяві студії, текст якої є в редакції «Детектора медіа».

Нагадаємо, Ювілейний XXV Міжнародний кінофорум «Золотий Витязь» відкрився в окупованому Російською Федерацією Севастополі 22 травня.

На сайті кінофоруму фільм «Аттракцион» поки що лишається в переліку учасників конкурсної програми. Крім нього, що від України заявлені наступні фільми:

Конкурс документальних короткометражних фільмів:

«Благодатные плоды Израиля, реж. Ольга Мирончук, Україна, 2016;

«Следами апостолов. Апостолам равный», реж. Олена Ілляшенко, Україна, 2015;

Конкурс дебютних та студентських фільмів:

«Волик», реж. Олександр Шупіро, Україна, 2015;

«Единым сердцем», реж. Юлія Воскобойникова, Сергій Багдасаров, Україна, 2014;

«И пора забывать», реж. Денис Галушка, Україна, 2015;

«Лавка миров», реж. Филип Мальцев, Україна, 2015;

Також на сайті кінофоруму повідомляється, що від України членом журі в конкурсі документальних короткометражних фільмів є генеральний продюсер ТРК «Глас» Михайло Ганічев, членом журі у конкурсі анімаційних фільмів – член Національної спілки кінематографістів України та режисер Валерій Ямбурський, членом журі у конкурсі студентських фільмів – член Національної спілки кінематографістів України та актор Михайло Голубович, членом журі у конкурсі документальних повнометражних фільмів – режисер Віталій Потрух, а членом журі у конкурсі художніх фільмів - заслужений артист України Олексій Колесник.

Всього на форумі буде показано 190 художніх, документальних, анімаційних, студентських і дитячих фільмів з 20 країн світу.

Організаторами «Золотого Витязя» виступили Міністерство культури РФ та «уряд» Севастополя за участю МНС Росії, Союзу кінематографістів Росії і Держфільмофонду Росії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY