detector.media
24.05.2016 16:21
З 2 червня – покази фільмів 13-го міжнародного кінофестивалю Docudays UA в кінотеатрі «Жовтень»
З 2 червня – покази фільмів 13-го міжнародного кінофестивалю Docudays UA в кінотеатрі «Жовтень»
З 2 червня у кінотеатрі «Жовтень» стартують чотири хіти 13-го міжнародного кінофестивалю Docudays UA: «У променях сонця» Віталія Манського, «Українські шерифи» Романа Бондарчука, «Майже святий» Стіва Гувера і «Як змінити світ» Джеррі Ротвела.

«Їхні герої – звичайні люди, які прагнуть змін. А фільми – ілюстрація того, на що здатен їхній «внутрішній двигун», та черговий доказ – наш світ тримається на людях, яким не байдуже», - підкреслює організатор кінопрокату Docudays UA.

«Вперше за історію цього кінофоруму стрічки Docudays UA вийдуть на великих екранах у семи українських містах, – коментує директор кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе. – Відтак шлях фестивальних неігрових фільмів до українського глядача змінюється і долає нові виклики. Усі чотири стрічки з програми DocuХіт мені подобаються, я бачу в них глядацький потенціал. Ми сподіваємося, що два тижні ці фільми демонструватимуться в «Жовтні» з успіхом, адже відлуння фестивалів – цікавий глядацький формат. Розглядаємо можливість збільшення кількості сеансів і продовження прокату».

За досвідом співпраці «Жовтня» із дистрибуторською кінокомпанією 86 Prokat, документальний фільм знаходить свого глядача завдяки цілеспрямованій  промокампанії, а осмислення глядачем – під час дискусії.

«Для сучасного кінотеатру документальний фільм здебільшого – неформат, - зауважує Людмила Горделадзе. - Адже більшість кінотеатрів оперує великими залами. Сучасне документальне кіно – для невеликих кінозал і довгого прокату. Окрім усіх мистецьких переваг, фільм має бут затребуваним глядачем і  мати хронометраж не менше 70 хвилин».

Квитки на фільми DocuХіт можна придбати на сайті та в касах кінотеатру «Жовтень».

Долучитися до події Docudays UA можна тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY