detector.media
24.05.2016 10:21
30 травня - майстер-клас Лейли Камджич «Розслідуючи корпорації та особистості: журналістські будні після витоку інформації»
Школа журналістики «Української правди» за підтримки Посольства США проводить майстер-клас Лейли Камджич «Розслідуючи корпорації та особистості: журналістські будні після витоку інформації».

Лекція відбудеться 30 травня з 15.00 до 20.00. Місце: ‪#‎MediaHub.
Вхід безкоштовний, реєстрація обов'язкова. Зареєструватись можна на сторінці заходу у Facebook.

Три найважливіші навички в арсеналі кожного журналіста-розслідувача – це напрацювання ресурсів отримання інформації, доступ до витоків інформації та дослідницькі здібності. На жаль, витоки важливої інформації трапляються не кожного дня. Однак, вони – це лише один елемент великої картини. Інформація, що знаходиться у витоку складе лише 10-20 відсотків розслідування, решту ж журналісту доводиться добувати лише завдяки навичкам та наполегливій роботі. Перевірка фактів, пошук зв’язків, аналіз даних та багато чого іншого –  саме цьому й буде присвячений майстер-клас.

Лейла Камджич – одна з провідних журналісток-розслідувачів та фактчекерів Проекту з розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP). Сфери її компетенції охоплюють дослідження офшорів та пошук незаконних активів корумпованих політиків та лідерів організованої злочинності на Балканах, у Східній Європі та у світі. Окрім цього пані Камджич керує інформаційним проектом «Investigative Dashboard», розробленим для надання допомоги журналістам та громадським організаціям по всьому світу у проведенні розслідувань. У складі робочої групи від OCCRP Лейла Камджич працювала над проектом Panama Papers. В рамках проекту OCCRP «Несвященні Союзи» (Unholy Alliances) була нагороджена Всесвітньою Премією Світла.

Зараз пані Камджич продовжує роботу над проектом «Правда Хадіджи» – серією журналістських розслідувань про корупцію в Узбекистані та Азербайджані – що отримав престижну нагороду ім. Тома Реннера.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY