detector.media
20.05.2016 15:44
За фактом нападу на журналістів 7-го каналу в Одесі затриманий один з підозрюваних - поліція (ДОПОВНЕНО)
За фактом нападу на журналістів 7-го каналу в Одесі затриманий один з підозрюваних - поліція (ДОПОВНЕНО)
Начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Георгій Лорткіпанідзе повідомив, що правоохоронці затримали Євгена Савченка, який підозрюється у нападі на співробітників 7-го каналу, що був скоєний в Одесі 3 травня.

Про це повідомляє сайт 7-го каналу.

За даними начальника одеської поліції Георгія Лорткіпанідзе, зараз затриманий перебуває в Приморському райвідділі поліції і дає свідчення.

Більше інформації очільник одеської пообіцяв повідомити під час прес-конференції.

Пізніше видання «Думская» повідомило, що 25-річний мешканець Білгорода-Дністровського Євген Савченко, підозрюваний у нападі на журналістів 7-го каналу, добровільно здався владі. За його словами, оперативники вийшли на нього і «умовили на явку з повинною».

Раніше головне управління Національної поліції (ГУ НП) в Одеській області оголосило у розшук мешканця міста Білгорода-Дністровського Євгена Савченка, який підозрюється у тому, що 3 травня стріляв у журналістів 7-го каналу в Одесі.

Нагадаємо, 3 травня в Одесі стався напад на знімальну групу 7-го каналу. Невідомі приїхали на авто «Хонда», під час нападу використали  помпову рушницю і травматичні пістолети. У одного оператора - перелом стінки гайморової пазухи, у другого - перелом носа і попередньо струс мозку, а у журналіста каналу - кульові поранення голови і спини.

За фактом нападу на журналістів 7-го каналу відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією «замах на умисне вбивство» (ст. 115 та ст. 15 Кримінального кодексу України).

Начальник Відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Одеській області Андрій Костюк заявив, що  поліція розглядає кілька версій злочину.  «Одна з версій - це побутовий конфлікт, і одна з версій – це можливий побутовий конфлікт на ґрунті журналістської діяльності. Це дві можливі версії, відпрацьовується ще більше», - сказав він. Андрій Костюк також повідомив, що під час нападу на журналістів 7-го каналу один із співробітників вистрілив у повітря.

Водночас постраждалі журналіст 7-го каналу Сергій Бандур, оператори Олексій Сорокін,  Дмитро Бондаренко не виключають, що напад пов’язаний з їх професійною діяльністю.

Пізніше одеська поліція повідомила про встановлення особи одного з озброєних нападників на знімальну групу місцевого 7-го каналу - ним виявився житель Білгорода-Дністровського. Рушниця, з якої стріляли у журналістів теж зареєстрована на цього чоловіка. Поліція повідомила про заходи щодо його затримання.

На фото: Євген Савченко

Фото: 7-го каналу з сайту ГУ НП в Одеській області

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY