detector.media
19.05.2016 20:03
Коломойському доведеться думати, що робити зі збитковою платформою Viasat – Віктор Самойленко
Коломойському доведеться думати, що робити зі збитковою платформою Viasat – Віктор Самойленко
Про те, навіщо великі українські медіагрупи купують супутникові платформи, говорили 19 травня на IV Міжнародній конференції «Супутникове TV: cтратегії і ризики українського ринку» в рамках щорічного Київського міжнародного телерадіоярмарку

Засновник групи компаній «Поверхность» Віктор Самойленко зазначив, що така практика придбання супутникових платформ не піде на користь жодному телеканалу через низку причин, серед яких необхідність сплати за супутникову ємність.  

«Пану Коломойському доведеться щось робити з платформою Viasat, бо вона збиткова. Причини одні й ті ж: потрібно весь час платити за ємність, крім того, відкриті супутники, процвітає піратство, а медіагрупи не хочуть об’єднуватися, кодувати канали, робити єдиний платний пакет. Такий проект міг би існувати в Україні, якщо можна було би 3-4 роки не платити за ємність, якби допомогли іноземні супутникові оператори», - сказав у своїй промові пан Самойленко.

Нагадаємо, в березні цього року група «1+1 медіа» Ігоря Коломойського досягла домовленості щодо придбання оператора супутникового телебачення-компанії «Віжн ТВ» (ТМ Viasat) із шведським медіахолдингом Modern Times Group (MTG).

А на початку літа 2015 року «Медіа Група Україна» придбала в бізнесмена Мохаммада Захура супутникову платформу Xtra TV, яка у зв'язку з кризою вирішила припинити свою діяльність як DTH-оператор.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY