detector.media
19.05.2016 15:29
Film.ua знімає проект «Спадок» про українську народну культуру (ВІДЕО)
Film.ua знімає проект «Спадок» про українську народну культуру (ВІДЕО)
Film.ua Group представляє проект «Спадок» - цикл коротких атмосферних роликів, які присвячені українській культурі, традиціям, народним звичаям.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

У першій частині циклу «Національне святкове вбрання» глядачі побачать, як у XIX-ХХ столітті виглядала українка в залежності від віку, соціальної приналежності та області проживання. Для цього у кожному з коротких епізодів буде відтворений характерний для певного регіону етнічний образ.  На одному з перших роликів дванадцятирічна дівчинка Софійка представляє народне вбрання, притаманне для Покуття (Івано-Франківськоа область). 

«Знайомство з національним вбранням, наданим для проекту із приватних колекцій – спроба за доброї волі власників заглянути до святої-святих їхнього захоплення та пізнати справжній національний скарб. Для зйомок були ретельно відібрані героїні – яскраві та самобутні представниці України – різного віку, з різним характером дівчата та жінки, які заворожують поєднанням простоти та достойності. Одним із облич проекту стала українська етно-співачка Росава», - анонсує Film.ua. 

Консультантами проекту виступили відомі українські фольклористки Марічка Квітка та Людмила  Климук.

Ролики циклу підкреслюють містику та неповторність української культури завдяки сучасним обробкам народних пісень, спеціально записаних українськими фолк-музикантами, та  графіці Signal Red.

«Проект “Спадок” – особливий проект. Насамперед завдяки людям, які беруть в ньому участь: творчій команді, героїням роликів, колекціонерам одягу, музикантам. Ці люди ретельно бережуть традиції та звичаї, найцінніше з нашої історії, пам’ятають своє коріння, та, найголовніше, горять ідеєю – не тільки зберегти нашу спадщину, але й оживити історію для майбутнього», – сказала продюсер проекту Олена Малкова.

Над проектом працювали:  героїня Софія Андрущенко, режисер Олексій Гуз,  оператор Юрій Бакун,  консультанти Марічка Квітка, Людмила Климук.  Окрему подяка кінокомпанія висловила Олені Янчук.

Фото: Film.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY