detector.media
18.05.2016 17:58
Антон Геращенко пропонує розширити «чорний список» митців
Антон Геращенко пропонує розширити «чорний список» митців
Народний депутат («Народний фронт»), радник очільника МВС Антон Геращенко пропонує розширити перелік заборонених для в’їзду в Україну осіб, що загрожують її інформаційній безпеці

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Пан Геращенко зазначив, що після перемоги української співачки Джамали на «Євробаченні-2016» йому телефонують російські журналісти із запитанням, чи всі російські митці зможуть приїхати до Києва на фінал пісенного конкурсу наступного року, що, за правилами, має відбутися в травні 2017-го в Україні. Російські ЗМІ також цікавляться в радника очільника МВС, що робити тим особам, які знаходиться в «чорному списку» Міністерства культури.

«Україна – це суверенна, незалежна держава, що стала жертвою путінської агресії. Ми маємо право на своїй землі вирішувати, кого з російських митців пускати на нашу територію, а кого ні. Те саме стосується представників російських пропагандистських ЗМІ, – написав Антон Геращенко. – Тому, якщо раптом пропагандистська машина Кремля вирішить спорядити до Києва на «Євробачення» Чичеріну або Кобзона, ми їх не впустимо до України. Бо вони знаходяться в stop list для осіб, що загрожують інформаційній безпеці країни. Таких діячів там сьогодні 83, але, думаю, перелік потрібно збільшити, оскільки з моменту його затвердження пройшло вже багато часу».

Народний депутат також додав у своєму повідомленні, що російського співака Сергія Лазарева, котрий брав участь у цьогорічному «Євробаченні» й посів третє місце, Україна зустріне радо, бо він не визнає окупацію Криму. Теплий прийом, за його словами, чекає й на Андрія Макаревича, Сергія Шнура та інших артистів російської естради, які «зберегли свою часть і сумління, незважаючи ні на що». 

Нагадаємо, новопризначений міністр культури України Євген Нищук має намір створити агенцію, яка б регулювала питання виступів в Україні митців із проросійською позицією.

1 березня на кіностудії Film.ua відбувся круглий стіл на тему «Підхід до формування чорних списків акторів і персон нон грата», який зібрав керівників найбільших медіагруп, продакшенів, режисерів та державних регуляторів. Під час круглого столу мова йшла, зокрема, про те, що держава має розробити чіткі правила додавання імен в «чорні списки», які, з одного боку, працюватимуть на інформаційну безпеку країни, а з іншого – залишаться в рамках здорового глузду.

4 червня 2015 року набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законів про захист інформаційного телерадіопростору України». Серед іншого, він забороняє трансляцію аудіовізуальних творів (фільмів, телепередач, крім інформаційних та інформаційно-аналітичних телепередач), одним із учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, оприлюдненого на веб-сайті Міністерства культури України (цей перелік складається на підставі звернень Ради національної безпеки й оборони, Служби безпеки України та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення). При цьому учасником аудіовізуального твору вважається фізична особа, яка брала участь у його створенні під власним ім'ям (псевдонімом) або як виконавець будь-якої ролі, виконавець музичного твору, що використовується в аудіовізуальному творі, автор сценарію та/або текстів чи діалогів, режисер-постановник, продюсер.

Фото - з відкритих джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY