detector.media
16.05.2016 13:47
Поліція оголосила у розшук нападника на журналістів одеського 7-го каналу (ФОТО)
Поліція оголосила у розшук нападника на журналістів одеського 7-го каналу (ФОТО)
Головне управління Національної поліції (ГУ НП)в Одеській області оголосило у розшук мешканця міста Білгорода-Дністровського Євгена Савченка, який підозрюється у тому, що 3 травня стріляв у журналістів 7-го каналу в Одесі.

Про це повідомляє ГУ НП в Одеській області на своєму сайті.

«03.05.2016 р., приблизно о 16.00, за адресою: м. Одеса, вул. Старопортофранківська, 99, троє  невстановлених осіб скоїли кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 15, п. 1 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) КК України, та зникли з місця події на автомобілі "Хонда Акорд". За скоєння  даного кримінального правопорушення розшукується Савченко Євген Михайлович, 02.09.1990  р.н., житель  м. Білгород-Дністровського, а також автомобіль "Хонда Акорд", державний номер ВН 4152 НВ, 2005 року випуску, темно-синього кольору», - повідомляє поліція.

Євген Савченко

ГУ НП в Одеській області просить повідомляти будь-яку інформацію щодо розшукуваної особи або автомобіля «Хонда Акорд» (державний номер ВН 4152 НВ, 2005 року випуску, темно-синього кольору) до Управління карного розшуку ГУ НП в Одеській області за тел.: (048)779-42-49, 779-42-07 або 102.

Нагадаємо, 3 травня в Одесі стався напад на знімальну групу 7-го каналу. Невідомі приїхали на авто «Хонда», під час нападу використали  помпову рушницю і травматичні пістолети.

У одного оператора - перелом стінки гайморової пазухи, у другого - перелом носа і попередньо струс мозку, а у журналіста каналу - кульові поранення голови і спини.

За фактом нападу на журналістів 7-го каналу відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією «замах на умисне вбивство» (ст. 115 та ст. 15 Кримінального кодексу України).

Начальник Відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Одеській області Андрій Костюк заявив, що поки що поліція не затримала жодного підозрюваного у нападі на журналістів одеського 7-го каналу. За його словами, поліція розглядає кілька версій злочину.  «Одна з версій - це побутовий конфлікт, і одна з версій – це можливий побутовий конфлікт на ґрунті журналістської діяльності. Це дві можливі версії, відпрацьовується ще більше», - сказав він. Андрій Костюк також повідомив, що під час нападу на журналістів 7-го каналу один із співробітників вистрілив у повітря.

Водночас постраждалі журналіст 7-го каналу Сергій Бандур, оператори Олексій Сорокін,  Дмитро Бондаренко не виключають, що напад пов’язаний з їх професійною діяльністю.

Голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеїл Саакашвілі заявив, що доповів Президенту України Петру Порошенку про ситуацію з нападом на журналістів 7-го каналу в Одесі, який стався 3 травня.

На фото: момент нападу на журналістів 7-го каналу

Фото: скрін відео 7-го каналу і сайту ГУ НП в Одеській області

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY