detector.media
15.05.2016 16:12
В рамках Каннського фестивалю презентували документальний фільм «Чорнобиль. Зона майбутнього»
В рамках Каннського фестивалю презентували документальний фільм «Чорнобиль. Зона майбутнього»
В Українському павільйоні на кіноринку 69-го Каннського кінофестивалю презентовано документальну стрічку Максима Микитася «Чорнобиль. Зона майбутнього».

Про це повідомляє прес-служба співорганізатора Українського павільйону на Каннському фестивалі КМКФ «Молодість.

«Стрічка «Чорнобиль. Зона майбутнього» – присвячена до тридцятої річниці аварії на ЧАЕС. Завдання фільму – не лише розповісти про минуле та сьогодення станції і зони відчуження, а й показати міжнародному глядачеві, які перспективи є у цих територій. А їх чимало – від налагодження аграрно-паливної промисловості до створення першого в Україні центру альтернативної енергетики», – йдеться у повідомленні.

Головною відмінністю фільму є те, що вперше документальні зйомки здійснювались всередині 4-енергоблоку Чорнобильської АС.

Під час презентації автор ідеї та продюсер фільму Максим Микитась розповів, що фільм він присвятив своєму батькові.

 «Я родом з Прип’яті, тож для мене особисто дуже важливий цей фільм. Я присвятив його батькові. Сподіваюсь, європейські глядачі та кінокритики добре сприймуть цю стрічку. Гадаю, це важлива подія в українській документалістиці», – сказав Микитась.

Як йдеться у повідомленні, дистрибутори з Угорщини, Азербайджану, Грузії, Арабських Еміраів вже зацікавились кінострічкою.

Фото - прес-служба КМКФ «Молодість.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY