detector.media
13.05.2016 15:59
У Росії звільнені три редактори медіахолдингу РБК - ЗМІ вказують на тиск Путіна
У Росії звільнені три редактори медіахолдингу РБК  - ЗМІ вказують на тиск Путіна
Шеф-редакторка РБК Єлизавета Осетинська, головний редактор РБК Роман Баданіна і головний редактор газети РБК Максим Солюс звільнені.

Про це повідомляє видання «Медиазона» з посиланням на джерело в РБК.

Співрозмовник видання уточнив, що Єлизавету Осетинську і Романа Баданіна звільнили за згодою сторін, а Максима Солюса звільнили від займаної посади «проти його волі».

Пізніше прес-реліз про звільнення редакторів  з коментарем генерального директора РБК Миколи Молибога з'явився на сайті холдингу. Повідомляється, що останній робочий день звільнених - 13 травня. Про нові призначення буде оголошено пізніше.

«Останнім часом ми багато розмовляли про те, як далі розвивати РБК, і в цих розмовах не змогли прийти до єдиної думки з частини важливих питань, тому прийняли рішення розійтися. Я хочу подякувати Єлизаветі, Роману і Максиму за роботу і за внесок у розвиток компанії», - повідомив Микола Молибог.

Нагадаємо, 12 травня стало відомо, що МВС РФ перевірить гендиректора РБК Миколу Молибога і віце-президента ОНЕКСІМ Дерка Сауера у справі про шахрайство. За даними інформаційного агентства RNS, справу порушено за заявою колишнього акціонера «Байт-Телеком» Олександра Панова.

У справі також перевірять першого заступика гендиректора РБК Катерину Круглову, фінансового директора РБК Ігоря Селіванова, заступника гендиректора РБК з технологій Олександра Кононенка

За даними джерел «Медузи»  у групі ОНЕКСІМ, ФСБ та в оточенні бізнесмена Михайла Прохорова, обшуки в компаніях підприємця санкціонував особисто президент Росії.  Володимир Путін був обурений публікаціями РБК, присвяченими його родині. Йому не сподобалися матеріали розслідування про ймовірну доньку Путіна Катерину Тихонову, а також стаття про бізнес можливого зятя Путіна Кирила Шамалова й публікації про «панамські архіви», де знайшовся близький друг Путіна.  Прес-секретар президента Дмитро Пєсков заявляв, що Кремль не бере участі у тиску на Михайла Прохорова. 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY