detector.media
13.05.2016 14:06
Роскомнагляд заявляє, що розблокував сайт «Крим.Реалії»
Роскомнагляд заявляє, що розблокував сайт «Крим.Реалії»
13 травня прес-секретар Федеральної служби нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) Вадим Ампелонський заявив, що відомство припинило часткове блокування на території Росії і в Криму українського інтернет-видання «Крим.Реалії», що є проектом української редакції «Радіо Свобода».

Про це повідомляє російське інформагентство «РИА Новости».

«Вони вчора виконали наші вимоги і видалили протиправний матеріал. Заблокувати сайт ми можемо тільки на вимогу генпрокурора і його заступника, поки прохань не було», - пояснив Вадим Ампелонський.

Нагадаємо, з 11 травня на території Росії і окупованого нею Криму почав блокуватися доступ до інтернет-видання «Крим.Реалії». Підконтрольна Росії прокурор Криму Наталія Поклонська заявила, що готує матеріали для повного блокування сайту.

ЗМІ також повідомили, що Генеральна прокуратура Росії підтримала позицію російської прокуратури Криму й підготувала вимогу обмежити доступ до сайту до російської Федеральної служби нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд).

Керівництво корпорації «Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода» (RFE/RL) заявляє, що засуджує блокування у Росії та в окупованому нею Криму доступу до сайту «Крим.Реалії». Керівник інтернет-видання «Крим.Реалії» Володимир Притула повідомив, що заборони з боку Росії не зупинять роботи сайту.

Комітет захисту журналістів заявив, що влада Росії повинна припинити блокування сайту «Крим.Реалії».

У Незалежній медіапрофспілці України (НМПУ) заявили, що мають намір звернутися в офіс представника уповноваженого з питань свободи ЗМІ ОБСЄ через ситуацію, яка склалася навколо «Крим.Реалії».

У Міністерстві інформаційної політики України повідомили, що готують звернення до міжнародної недержавної організації «Репортери без кордонів» з проханням дати правову оцінку і висновки щодо блокування в Росії і анексованому нею Криму сайту «Крим.Реалії».

Прокуратура Автономної Республіки Крим при Генпрокуратурі України відкрила кримінальне провадження за фактом блокування в Росії і в окупованому Криму доступу до сайту «Крим.Реалії», проекту української редакції «Радіо Свобода».

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY