detector.media
12.05.2016 14:10
За перший квартал тільки два провадження про перешкоджання журналістам направлено до суду
За перший квартал тільки два провадження про перешкоджання журналістам направлено до суду
Генеральна прокуратура України надала статистику щодо зареєстрованих і розслідуваних кримінальних проваджень, які були відкриті у 2015 році та у першому кварталі поточного року за ст.171 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста).

Про це ГПУ повідомила у  відповіді на депутатський запит членів Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики про стан досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо перешкоджання журналістці порталу «Стоп корупції» Лілії Ткачук.

Генпрокуратура  поінформувала, що відповідно до даних Єдиного реєстру досудових розслідувань, згідно з ст.171 ККУ протягом 2015 року зареєстровано 120 кримінальних правопорушень. За результатами розслідування у 48 випадках факти вчинення злочинів проти журналістів «не підтвердилися». Водночас 13 обвинувальних актів зазначеної категорії направлено до суду.

«Протягом 1 кварталу 2016 року зареєстровано 43 кримінальні правопорушення, у яких 5 фактів не підтвердилися, обвинувальні акти у 2 провадженнях направлено до суду. Окрім того цього річ до суду направлено два обвинувальних акти за ст. 345-1 ККУ (погроза або насильство щодо журналіста) та за ст. 347-1 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна журналіста)», – зазначили в ГПУ.

Нагадаємо, Інститут масової інформації (ІМІ) повідомляє, що у першому кварталі 2016 року на неокупованій території України відбулись 50 випадків порушення прав журналістів. З окупованими Кримом (9) та окупованими територіями Донецької і Луганської областей (2) ця кількість зросла до 61 випадку. Такі дані подає ІМІ з посиланням на результати власного моніторингу «Барометр свободи слова».

Фото: ua.112.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY