detector.media
11.05.2016 18:52
Комітет свободи слова підтримав виділення бюджетних коштів кримськотатарському каналу ATR
Комітет свободи слова підтримав виділення бюджетних коштів кримськотатарському каналу ATR
Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики пропонує Комітету з питань бюджету рекомендувати Верховній Раді України проект закону про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік» (щодо фінансування бюджету) прийняти за основу та в цілому.

Таке рішення було ухвалене одноголосно на черговому засіданні Комітету 11 травня 2016 року.

Законопроектом № 4190 пропонується надати фінансову підтримку кримськотатарському телеканалу ATR за рахунок державного бюджету.

За словами авторів проекту, необхідність прийняття законопроекту обумовлена потребою додаткового фінансування матеріально-технічного забезпечення Державної прикордонної служби України, утримання її особового складу, а також нагальною потребою ремонту доріг державного значення Херсонської області, а також фінансової підтримки кримськотатарського телеканалу  ATR.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2016 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка передбачає надання фінансової підтримки кримськотатарському каналу ATR.

10 березня тодішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів, Міністерству інформаційної політики та Міністерству соціальної політики виділити 5 млн гривень на оплату боргу кримськотатарського телеканалу ATR перед шведською компанією SES Astra AB (оператор супутника Astra A4).

Як повідомив тоді ж міністр інформаційної політики Юрій Стець, сума заборгованості складає загалом 10 млн грн. За його словами, вдалося домовитися про реструктуризацію боргу, і ця сума буде зменшена як мінімум удвічі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY