detector.media
09.05.2016 18:24
9 травня буде опубліковано нову чергу документів «панамського архіву»
9 травня буде опубліковано нову чергу документів «панамського архіву»
Сьогодні, 9 травня, Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) опублікує нові документи про більш ніж 200 тис. офшорних компаній.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Як повідомляється на сайті організації, документи стануть доступні 9 травня о 21 годині за київським часом.

У новій базі даних автори «панамського скандалу» обіцяють відомості про нових фігурантів офшорного бізнесу.

Нагадаємо, 3 квітня Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) опублікував матеріали, з яких випливає, що деякі глави держав і відомі люди мають відношення до офшорів у Панамі. Розслідування було засновано на документах юридичної фірми Mossack Fonseca.

У журналістів з усього світу виявилося близько 11,5 млн різного роду документів, в яких містяться дані про офшорні компанії і рахунки 128 політиків і офіційних осіб, а також 29 мільярдерів зі списку Forbes. Серед них - 12 світових лідерів, їх наближені і родичі.

Анонімне джерело, причетне до витоку «панамського досьє» фірми Mossack Fonseca, пояснило мотиви надання документів журналістам.  Чоловік, який назвав себе Джон Доу, звернувся до аудиторії, помістивши заяву у німецькій газеті Süddeutsche Zeitung, журналістам якої він передав документи Mossack Fonseca.  У заяві зазначено, що суди по всьому світу «абсолютно не впоралися зі своїм завданням - розібратися з метастазами офшорних зон, розкиданих по планеті». «Я вирішив розповісти про роботу Mossack Fonseca, бо вважаю, що її засновники, співробітники і клієнти повинні понести відповідальність за ту роль, яку зіграли в її злочинах, з яких поки що розголошена лише частина», - зазначено в заяві.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY