detector.media
08.05.2016 19:49
Троє звільнених з полону іспанських журналісти повернулися на Батьківщину
Троє звільнених з полону іспанських журналісти повернулися на Батьківщину
Три іспанських журналісти, які були викрадені минулого року в Сирії та напередодні звільненні, повернулись на Батьківщину.

Про це повідомиляє Reuters

Агенство зазначає, що їх доправили на авіабазу Торрехон, що на околицях столиці Іспанії Мадриду. У журналістів після майже 10 місяців у неволі стан здоров’я задовільний, передає кореспондент агенства.

Журналістів зустріли їх сім’ї та офіційні особи. Їх відправили в Іспанію з південної Туреччини одразу після того, як почали поширюватися новини про їх звільнення.

Нагадаємо, іспанські журналісти Антоніо Памплієге, Хосе Мануеле Лопесі і Анхеле Састре зникли безвісти в липні минулого року в Алеппо, підконтрольному бойовикам угрупування «Джебхат ан-Нусра».

Агенство ТАСС уточнює, що востаннє журналісти виходили на зв'язок 12 липня 2015 року, коли вони працювали в якості фрілансерів в Алеппо. до того медійники перейшли на територію Сирії з Туреччини 10 липня.

Звільнення журналістів стало можливо завдяки роботі низки чиновників і дій дружніх країн. Зокрема, йдеться про допомогу Туреччини і Катару.

На фото - Антоніо Памплієге, Хосе Мануеле Лопесі й Анхеле Састре

Фото - BBC

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY