detector.media
07.05.2016 10:50
У Північній Кореї не пустили іноземних журналістів на з'їзд правлячої партії
У Північній Кореї не пустили іноземних журналістів на з'їзд правлячої партії
Представники іноземних ЗМІ не змогли потрапити на перший за 36 років з'їзд правлячої Трудової партії у Північній Кореї, який напередодні відкрився у столиці держави Пхеньяні.

Про це передає «РИА Новости» з посиланням на власного кореспондента, який перебував на місці події.

Як зазначає агентство, вранці представників преси зібрали для поїздки на з'їзд і привезли до Палацу культури 25 квітня. Журналістів висадили на площі через дорогу від будівлі, дали можливість записати стендап і поспілкуватися з перехожими. Жителі Пхеньяна говорили про важливість заходу для розвитку країни і про шкоду американських санкцій, введених проти КНДР. У саму будівлю ж журналістів не повели.

Видання повідомляє з посиланням джерело в МЗС КНДР, що для висвітлення роботи з'їзду в Пхеньян приїхали близько 180 зарубіжних журналістів, зокрема, представники медіа з США, Японії, Британії та Фінляндії. Представники південнокорейських ЗМІ відсутні.

«РІА Новости» зазначає, що востаннє з'їзд Трудової партії Кореї відбувся в 1980 році. Під час зібрання батько нинішнього лідера КНДР Кім Чен Ір був офіційно оголошений наступником Кім Ір Сена, засновника держави.

Фото - ria.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY