detector.media
06.05.2016 17:28
Мелітопольський телеканал отримав попередження від Нацради за показ карти України без Криму
Мелітопольський телеканал отримав попередження від Нацради за показ карти України без Криму
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на своєму останньому засіданні 29 квітня оголосила попередження мелітопольській телерадіокомпанії «МТВ-плюс» за показ карти України без Криму.

Під час позапланової перевірки Нацрада зафіксувала, що 13 лютого в ефірі «МТВ-плюс» в інформаційно-аналітичній програмі «Регион. Итоги» о 18:24 вийшов інформаційний сюжет «Специальный репортаж», наприкінці якого було продемонстровано карту України без Криму.

Нацрада вбачає в цьому порушення абзацу 9 частини 2 статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення» (популяризація або пропаганда органів держави-агресора та їхніх окремих дій, що виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України).

Директор «МТВ-плюс» на засіданні Нацради пояснив, що цю карту неуважний працівник телеканал взяв з інтернету для ілюстрування сюжету про газопостачання міста. За словами керівника каналу, працівника покарали, а телеканал вибачився перед глядачами за інцидент.

Втім, Нацрада все-таки вирішила оголосити каналу попередження, оскільки порушення мало місце.

Нагадаємо, 24 лютого Міністерство інформаційної політики звернуло увагу на те, що в ефірі телеканалу «МТВ-плюс» було показано карту України без Криму. Того ж дня телеканал вибачився за ситуацію, пояснивши її необачністю.

3 березня Нацрада призначила позапланову перевірку мелітопольської телекомпанії «МТВ-плюс», на яку до Нацради поскаржилися народний депутат Ігор Артюшенко і мелітопольська громада кримських татар.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY