detector.media
06.05.2016 13:11
За фактом нападу на журналістів «Преступности.НЕТ» у Миколаєві розпочато кримінальне провадження
За фактом нападу на журналістів «Преступности.НЕТ» у Миколаєві розпочато кримінальне провадження
Поліція у Миколаєві розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній журналістській діяльності кореспондентів «Преступности.НЕТ» Тараса Леонтяна і Артема Дибленка. Триває досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини інциденту.

Про це повідомляє Заводський відділ поліції Гоголовного управління Національної поліції в Миколаївській області.

Нагадаємо, 5 травня в Миколаєві біля будівлі Центрального районного суду двоє мешканців Херсона - брати Дмитро і Сергій Кальченки, яких судять за напад на патрульних поліцейських, напали на кореспондентів «Преступности.НЕТ» Тараса Леонтяна і Артема Дибленка, забороняючи їм фотозйомку. Із застосуванням фізичної сили нападники відібрали фотоапарат і завдали одному з журналістів кілька ударів у голову.

Повідомлення про напад надійшло 5 травня о 17.20 на телефонну спецлінію «102» надійшло від кореспондента інтернет-видання «Преступности.НЕТ», повідомляє поліція.

«Як з’ясувалося, представники вищезазначеного Інтернет-видання прибули доадмінбудівлі суду для висвітлення судового процесу за обвинуваченням мешканців м. Херсону у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.296 КК України "Хуліганство" і ч.1 ст.345 КК України "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу", що мали місце 3 січня поточного року на території Центрального району м. Миколаєва.

Кореспонденти Інформагенства почали здійснювати фотозйомку обвинувачених, які відреагували агресивно - почали вимагати припинення зйомки, після чого вихопили з рук представника мас-медіа фотокамеру й пішли до свого автомобіля. Через деякий час, видаливши фотознімки, хулігани намагалися віддати камеру кореспондентам. Між чоловіками виник словесний конфлікт, який припинили працівники патрульної поліції, що прибули на місце за викликом», - йдеться у повідомленні поліції.

Всі учасники конфлікту дали свідчення щодо інциденту у Заводському відділі поліції. Даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.1 ст.171 КК України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу, арешту на півроку, або обмеження волі на строк до 3 років.

За даним фактом триває досудове розслідування, проводиться комплекс першочергових слідчих дій, правоохоронці встановлюють всі обставини інциденту.

Нагадаємо, інцидент з нападом на кореспондентів «Преступности.НЕТ» прокоментував голова Миколаївської обласної держадміністрації (ОДА) Вадим Меріков.

«Бидлу, яке сьогодні напало на журналістів, а перед цим затіяло дебош - не місце в нашому місті, в суспільстві, їх місце - за гратами. І сподіваюся "найгуманніший суд" все ж вивчить матеріали справи і прийме рішення. Поки ж ми бачимо, що безхребетність суду і бездіяльності деяких правоохоронців породжують свавілля», - написав він у своєму Facebook.

Вадим Меріков також повідомив, що поставить питання захисту журналістів перед силовиками, і нагадав про напад на журналістів 7-го каналу, який стався 3 травня у сусідній Одесі.

На фото –  брати Кальченки

Фото: з Facebook Тараса Леонтяна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY