detector.media
04.05.2016 17:00
8 і 9 травня на «Інтері» – марафон «Наша Перемога», фільми та святковий концерт
8 і 9 травня на «Інтері» – марафон «Наша Перемога», фільми та святковий концерт
З нагоди 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні телеканал «Інтер» організовує телемарафон «Наша Перемога» та покаже традиційний концерт «Перемога. Одна на всіх». Про це йдеться в повідомленні прес-служби каналу.

Святкування Дня перемоги «Інтер» розпочне напередодні, у День пам’яті і примирення. 8 травня о 23:15 на «Інтері» вийде документальний фільм власного виробництва «Звільнення». «Це історія звільнення території України від німецько-фашистських загарбників у 1942-1944 роках», – анонсує канал.

Картина заснована на розповідях учасників бойових дій і мирних жителів, які пережили окупацію. У фільмі використано художній прийом реконструкції подій. Головних героїв у молодості грають актори. Відео реконструкцій стилізовано під архівні кадри і вплетено в хронічку. У проекті використано матеріали Центрального державного кінофотофоноархіву України імені Г. С. Пшеничного.

9 травня із 7:00 в ефірі «Інтера» стартує багатогодинний марафон «Наша Перемога», який вестимуть Анастасія Даугулє і Роман Кадємін.

За повідомленням прес-служби каналу, окремі сюжети марафону будуть присвячені ключовим операціям німецько-радянської війни в Україні та інших країнах. Своїми спогадами про війни поділяться ветерани з України, Білорусі, Грузії, Росії, Казахстану, Вірменії, Азербайджану. Журналісти програми «Ранок з “Інтером”» побувають у містах, які пережили блокаду, окупацію, куди були евакуйовані мешканці інших міст.

Під час марафону згадуватимуть, як святкували 9 травня в різні роки, плануються прямі включення з різних міст України.

У межах марафону об 11:40 в ефір вийде прем’єра документального фільму власного виробництва каналу «Люди Перемоги». Героями картини стали ветерани, чиї історії увійшли до однойменної книги-фотоальому, виданої торік телеканалом «Інтер».

Далі 9 травня о 14:00 «Інтер» покаже кольорову версію кінофільму Леоніда Бикова 1973 року «У бій ідуть одні старі”». О 15:20 в ефір вийде спеціальний випуск проекту «Чекай на мене. Україна» – «Зустрічі Перемоги».

О 17:00 на «Інтері» відбудеться прем’єра 4-серійної воєнної драми «А зорі тут тихі…» виробництва українсько-російської групи компаній Star Media. У Росії та на міжнародному ринку фільм позиціонується як російський. Прем’єра повнометражної кіноверсії відбулася рік тому, 30 квітня 2015 року. Телепрем'єра в Росії відбудеться на «Первом канале» в один день з «Інтером» – 9 травня. У трейлері фільму, який демонструє «Первый канал», є цитата одного з героїв: «За спиной у нас Россия – это значит Родина, проще говоря».

Увечері о 20:30 «Інтер» покаже традиційний святковий концерт «Перемога. Одна на всіх», під час якого українські співаки виконають відомі пісні з воєнних кінокартин. Ведучі концерну – Анастасія Даугулє й Андрій Доманський, який теж заспіває одну з пісень.

Прес-служба акцентує, що спеціально для концерту художники-постановники створили незвичні декорації. Зокрема, вперше для телевізійної зйомки було використано проекційну 3D-сітку. Для деяких постановок було відтворено в реальному розмірі вагон потяга часів війни.

«Цим концертом ми віддаємо належне нашим ветеранам. Для них це важливо, оскільки це традиція всього їхнього життя. І було б неправильно і неприпустимо по відношенню до них, якби в якийсь рік на телеканалі Інтер” 9 травня не було б концерту до Дня Перемоги», - сказала керівник Inter Media Group Ганна Безлюдна.

Нагадаємо, Державний комітет телебачення і радіомовлення рекомендував мовникам матеріали Українського національного інституту пам’яті для висвітлення 8 і 9 травня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY