detector.media
13.05.2016 12:17
16 травня – міжнародна конференція «Участь ЗМІ у примиренні: уроки для України»
16 травня – міжнародна конференція «Участь ЗМІ у примиренні: уроки для України»
16 травня в Києві відбудеться міжнародна конференція «Участь ЗМІ у примиренні: уроки для України»

Метою конференції є адаптація міжнародного досвіду залучення ЗМІ до процесів відновлення довіри та примирення в українському суспільстві.

Для участі в конференції необхідно зареєструватися до 13 травня 2016 року до 15:00. Реєстрація – за посиланням.

Конференція відбудеться 16 травня 2016 року в Києві, готель Hilton, Dallas Hall. Початок – о 9.30.

Програму конференції можна скачати тут.

Конференція збере експертів з країн, в яких відбувалися збройні конфлікти і які мають досвід залучення ЗМІ у відновленні діалогу з метою усунення бар'єрів і запобігання ескалації ворожості. До обговорення будуть запрошені місцеві та міжнародні зацікавлені сторони, залучені до процесів примирення і відновлення довіри (відповідні державні установи, ЗМІ, експертне співтовариство і донори), що дозволить розглянути приклади інших країн і проаналізувати їх у контексті українських реалій для впровадження в Україні, а також розробити практичні рекомендації для української медіа-спільноти.

Формат конференції:

Презентація результатів дослідження ГО «Детектор медіа» (правонаступник ГО «Детектор медіа») висвітлення конфлікту в українських ЗМІ з подальшим обговоренням у трьох експертних групах:

1) ЗМІ у розбудові довіри у пост конфліктному середовищі;

2) ЗМІ у сприянні діалогу під час конфлікту;

3) протидія пропаганді війни і ненависті в медіа.

Очікуваним результатом конференції стане аналітичний огляд стандартів і передового досвіду та рекомендації для української медіаспільноти з конфліктно чутливого репортажу. А також, за можливості, план сприяння примиренню і побудови мирних процесів для ЗМІ, розроблений на основі міжнародного досвіду.

Конференцію проводять Офіс Координатора проектів ОБСЄ в Україні та ГО «Детектор Медіа» в межах проекту «Підтримка конфліктно-чутливої журналістики в Україні» за фінансової підтримки Посольства Великобританії в Україні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY