detector.media
04.05.2016 13:29
Напад на журналістів 7-го каналу в Одесі кваліфікували як замах на умисне вбивство
Напад на журналістів 7-го каналу в Одесі кваліфікували як замах на умисне вбивство
Одеські правоохоронці кваліфікували напад на співробітників місцевого 7-го каналу, скоєний 3 травня біля редакції телеканалу, як замах на умисне вбивство.

Про це повідомляє УНІАН.

Співробітник Відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області Кіра Голота повідомила, що за фактом нападу на журналістів 7-го каналу відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією «замах на умисне вбивство» (ст. 115 та ст. 15 Кримінального кодексу України).

За її словами,  на даний час ведуться оперативно-слідчі заходи для пошуку підозрюваних у нападі на двох операторів і журналіста одеського 7-го каналу.

Нагадаємо, 3 травня в Одесі стався напад на знімальну групу 7-го каналу. Невідомі приїхали на авто «Хонда» темно-сірого кольору з номером ВН4152НВ, під час нападу використали  помпову рушницю і травматичні пістолети.

У одного оператора - перелом стінки гайморової пазухи, у другого - перелом носа і попередньо струс мозку, а у журналіста каналу - кульові поранення голови і спини.

Пізніше одеська поліція повідомила про встановлення особи одного з озброєних нападників на знімальну групу місцевого 7-го каналу - ним виявився житель Білгорода-Дністровського. Рушниця, з якої стріляли у журналістів теж зареєстрована на цього чоловіка. Зараз тривають заходи щодо його затримання.

Постраждалі журналіст 7-го каналу Сергій Бандур, оператори Олексій Сорокін,  Дмитро Бондаренко не виключають, що напад пов’язаний з їх професійною діяльністю. Водночас поліція стверджує, що конфлікт мав побутовий характер.

Голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеїл Саакашвілі заявив, що доповів Президенту України Петру Порошенку про ситуацію з нападом на журналістів 7-го каналу в Одесі, який стався 3 травня.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець зробив заяву з приводу нападу на знімальну групу одеського 7-го каналу, який відбувся 3 травня в Одесі біля входу в офіс телеканалу.  «Останнім часом кількість нападів на журналістів збільшилася, особливо в регіонах. Ситуація однозначно потребує певних політичних рішень, тож Міністерство інформаційної політики звернеться до Національної поліції з пропозицією розслідувати подібні випадки в режимі максимальної прозорості та оперативності», - заявив Юрій Стець.

На фото - нападники на журналістів 7-го каналу

Фото: скрін відео 7-й канал

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY