detector.media
04.05.2016 11:17
Саакашвілі заявив, що напад на журналістів 7-го каналу в Одесі стався через безкарність
Саакашвілі заявив, що напад на журналістів 7-го каналу в Одесі стався через безкарність
Голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеїл Саакашвілі заявив, що доповів Президенту України Петру Порошенку про ситуацію з нападом на журналістів 7-го каналу в Одесі, який стався 3 травня.

Про це він сказав в ефірі 7-го каналу.

Міхеїл Саакашвілі взяв участь у телемарафоні 7-го каналу, що був присвячений інциденту, який стався безпосередньо біля входу у редакції каналу, і заявив про свою підтримку постраждалим журналістам, а також – всім жертвам вуличної злочинності у місті.

«Цей факт, що посеред білого дня в центрі, незалежно від мотивації, можна просто так розстріляти людей, свідчить, що дуже глибоко вкоренилось почуття безкарності… Воно вкоренилося з тієї простої причини, що немає покарань… Можна бити, поранити, обкрасти і відмазатись. І з цим треба закінчувати, наші вулиці повинні бути захищені. По дорозі сюди я зателефонував Президенту України. Він зацікавився, тому що все, що відбувається в Одесі, його хвилює. І всіх повинно хвилювати. На Одесу дивиться зараз вся Україна…», – сказав Міхеїл Саакашвілі.

Він також сказав, що побачив у редакції поранених журналістів, які перебували у доброму настрої. За його словами, в Одесі впродовж свят діяв посилений режим безпеки, який підтримала громада. Глава Одеської ОДА переконаний, що одесити хочуть жити спокійно і відчувати себе захищеними. І щойно цей режим зняли, «якісь виродки знову всім зіпсували настрій», додав Міхеїл Саакашвілі.

Нагадаємо, 3 травня в Одесі стався напад на знімальну групу 7-го каналу. Невідомі приїхали на авто «Хонда» темно-сірого кольору з номером ВН4152НВ, під час нападу використали  помпову рушницю і травматичні пістолети.

У одного оператора - перелом стінки гайморової пазухи, у другого - перелом носа і попередньо струс мозку, а у журналіста - кульові поранення голови і спини.

Пізніше одеська поліція повідомила про встановлення особи одного з озброєних нападників на знімальну групу місцевого 7-го каналу - ним виявився житель Білгорода-Дністровського. Рушниця, з якої стріляли у журналістів теж зареєстрована на цього чоловіка. Зараз тривають заходи щодо його затримання.

Постраждалі від побиття та пострілів із помпової рушниці журналіст 7-го каналу Сергій Бандур, оператори Олексій Сорокін, Дмитро Бондаренко не виключають, що напад пов’язаний з їх професійною діяльністю.

Водночас поліція стверджує, що конфлікт мав побутовий характер.

Сьогодні, 4 травня, 7 канал проводить акцію на підтримку журналістів «Я люблю 7 канал».

«Кожний може висловити своє ставлення до інциденту в ефірі телеканалу. Телефонуйте нам в редакцію за телефоном 726-32-26, і ми запросимо вас в нашу студію, щоб ви могли висловити свою думку з приводу нападу на співробітників телеканалу. Нас з вами повинні почути на всіх рівнях влади! Підтримайте нас простим флешмобом - роздрукуйте на аркуші паперу слова "Я люблю 7 канал", сфотографуйте і розмістіть в соціальних мережах з тегом "7 канал". Підтримайте нас і своє місто! Тому що це наше місто і ваш 7 канал, який завжди готовий відгукнутися і прийти до вас на допомогу!», - повідомляє редакція.

Фото: скрін відео 7-го каналу

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY