detector.media
28.04.2016 11:58
ZIK презентує документально-ігровий фільм про українців у Канаді
ZIK презентує документально-ігровий фільм про українців у Канаді
1 травня о 23:00 «Історична правда з Вахтангом Кіпіані» на каналі ZIK презентує документально-ігровий фільм «Наші найперші. Українці в Канаді». Про це повідомляє прес-служба каналу.

Фільм, присвячений Канаді - країні, що є третьою на планеті за кількістю проживаючих там українців, розповість, за що арештували першопрохідця з України, як жили, що любили і що залишили по собі на далекому континенті наші прадіди-переселенці.

Команда проекту та її ведучий Вахтанг Кіпіані покажуть глядачам чотирьохповерхову ковбасу – символ української щедрості, познайомлять із мешканцями містечка Мондер, де живе найбільше українців на квадратний метр, та пояснять, що таке «перенесена» культура і які її елементи об'єднують українців, китайців і філіппінців.

«Перші українці у Канаді зовсім не шикували – жили взимку у напівземлянках, руками викорчовували гектари кущів, щоб розчистити землю. Але ж їм вдалося побудувати своє життя і зробити українську діаспору впливовою. Як і чому? Цей фільм – про історію успіху простих людей, які зуміли зберегти українську мову і культуру далеко за океаном і у яких нам є чого повчитися», – говорить керівник департаменту соціальних розслідувань телеканалу ZIK, сценарист-режисер «Наших найперших» Ольга Мовчан.

Нагадаємо, що «Історична правда з Вахтангом Кіпіані» виходить на телеканалі ZIK з березня 2013 року.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY