detector.media
27.04.2016 16:37
ІМІ та НМПУ розпочали набір претендентів на номінацію «Вороги преси»
ІМІ та НМПУ розпочали набір претендентів на номінацію «Вороги преси»
Інститут масової інформації та Незалежна медіа-профспілка України оголосили про початок конкурсу «Вороги преси 2015-2016».

Журналісти можуть висувати кандидатів, які, на їхню думку, заслуговують на звання ворога преси, через спеціальну гугл-форму до 12 травня включно.

Кожен український журналіст, блогер чи медіа-експерт може номінувати для участі в конкурсі до трьох осіб, які, на його переконання, вчинили дії або продемонстрували бездіяльність, спрямовану проти свободи слова, у період з 1 травня 2015 року по 30 квітня 2016 року включно. Подання кандидатури потрібно буде обґрунтувати та додати посилання на доказ її вчинків (лінки на матеріали у ЗМІ).

Представники оргкомітету конкурсу передадуть перелік з числа висунутих кандидатур, які відповідатимуть умовам конкурсу, на голосування експертам відбіркової комісії, до якої увійдуть впливові українські журналісти та медіа-експерти.

Оприлюднення результатів конкурсу та нагородження «переможців» антирейтингу відбудеться 6 червня, у День журналіста, у Києві.

Нагадаємо, премія «Вороги преси» щорічно вручається десятьом українським чиновникам, депутатам, бізнесменам тощо, які, на думку журналістів та медійних експертів, діяли проти свободи слова.

У 2015 році за результатом експертного голосування перше місце в антирейтингу розділили екс-генеральний прокурор України Віталій Ярема та олігарх і медіавласник Ігор Коломойський.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY