detector.media
27.04.2016 16:13
Держкіно продовжило термін подання кандидатур до Експертної комісії
Держкіно продовжило термін подання кандидатур до Експертної комісії
Державне агентство України з питань кіно продовжило термін подання заяв щодо кандидатур для формування нового складу Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів до 13 травня 2016 року

Про це є відповідне повідомлення на сайті відомства.

Раніше кандидатури пропонувалося подавати до 29 квітня.

Повноваження попереднього складу прокатної комісії було припинено 21 квітня наказом Держкіно № 71.

Порядок призначення членів та роботи Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів встановлено законом «Про кінематографію», розпорядженням Кабінету Міністрів від 26.10.2011р. № 1052-р «Про платну адміністративну послугу, що надається Державним агентством з питань кіно», Положенням про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів від 17.08.1998 № 1315, Положенням про державну реєстрацію фільмів, затвердженого наказом Міністерства культури і мистецтв України 31.08.2004 № 571, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 13.10.2004р. за № 1306/9905, Положенням про Експертну комісію з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Міністерстві культури і туризму України, затвердженого наказом Міністерства культури і туризму України від 13.06.2005р. № 390, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05.07.2005р за № 712/10992 та іншими нормативно-правовими актами.

Відповідно до Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, до складу Експертної комісії входять незалежні експерти - кінознавці, кінокритики, мистецтвознавці, психологи, а також представники зацікавлених громадських об'єднань у сфері телебачення та кінематографії, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади (за згодою). Експертна комісія має право встановлювати індекс фільму, який визначає глядацьку аудиторію, надавати висновки, а у разі потреби - акти мистецтвознавчої експертизи.

Нагадаємо, 19 квітня голова Держкіно Пилип Іллєнко заявив, що вирішив припинити повноваження нинішнього складу Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів та сформувати новий її склад. До такого рішення пан Іллєнко дійшов після того, як 18 квітня Експертна комісія, членом якої є й голова Держкіно, більшістю голосів проголосувала проти відкликання прокатного посвідчення в серіалу «Не зарікайся» телеканалу «Україна», 66-та серія якого викликала обурення частини суспільства. Медійні експерти назвали рішення голови Держкіно змінити склад прокатної комісії антидемократичним.

Члени Експертної комісії Оксана Волошенюк і Георгій Черков у своїх колонках для «Детектора медіа» детально пояснили, чому вони голосувала проти заборони серіалу «Не зарікайся». «Детектор медіа» також опублікував дві різні точки зору на скандальний серіал – Юрія Луканова та Ольги Лень.

Фото - hromadskeradio.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY