detector.media
26.04.2016 17:27
Савік Шустер не є фігурантом кримінальної справи – його юристка
Савік Шустер не є фігурантом кримінальної справи – його юристка
Директор юридичного департаменту телеканалу Савіка Шустера 3s.tv Тетяна Кармазіна повідомила «Детектору медіа», що Савік Шустер не є фігурантом кримінальних проваджень і центр зайнятості не мав підстав анульовувати його дозвіл на роботу в Україні.

За словами Тетяни Кармазіної, причиною анулювання Київським міським центром зайнятості дозволу на працевлаштування Савіка Шустера в Україні було те, що роботодавець не повідомив про нібито порушене проти пана Шустера кримінальне провадження.

«Ніякого кримінального провадження проти Савіка немає. Кримінальне провадження Державної фіскальної служби порушене за фактом, а не проти особи, і підозрюваних немає, всі проходять як свідки. Але навіть якби він проходив як обвинувачений – це все одно не є підставою для анулювання дозволу на роботу», - заявила юристка.

«Співробітникам центру зайнятості прийшов лист від їхніх територіальних органів, що проти Савіка порушено кримінальну справу. І їм дали один день, щоб вони розглянули це питання. Вони розглянули та вчора анулювали дозвіл на працевлаштування на підставі того, що нібито порушено кримінальну справу. Але вони не розібралися в питанні. Адже ті довідки, які ми надали, видані органами внутрішніх справ, свідчать, що проти Савіка немає кримінальних справ. Однак вони її не взяли до уваги», - додала пані Кармазіна.

Вона запевнила, що рішення Київського міського центру зайнятості обов’язково буде оскаржено. Але наразі ще тривають переговори Савіка Шустера і його роботодавців з відповідними службами в Міністерстві соціальної політики. «Подивимося, до чого домовляться», - зауважила вона.

Нагадаємо, 25 квітня увечері «Детектор медіа» з посиланням на своє джерело в правоохоронних органах повідомив, що Київський міський центр зайнятості анулював Савіку Шустеру дозвіл на роботу в Україні.

26 квітня директор юридичного департаменту телеканалу 3s.tv Тетяна Кармазіна підтвердила цю інформацію. За її словами, ще 31 березня 2016 року Київський міський центр зайнятості видав Савіку Шустеру дозвіл на працевлаштування в Україні, але тепер скасував його. Вона уточнила, що Савік Шустер у тому числі є фізичною особою – підприємцем (ФОП), тож, на її думку, може працювати як ФОП, але матиме обмеження (180 днів) щодо строку перебування в Україні.

Під час відвідування Савіком Шустером Київського міського центру зайнятості 26 квітня стало відомо, що дозвіл на роботу в Україні Савіку Шустеру анульовано через нібито недостовірну, на думку чиновників, довідку про відсутність судимості. Із зачитаних документів стало відомо, що Савіку Шустеру анульовано дозвіл на роботу в Україні на посаді генерального директора ТОВ «Савік Шустер студія» – телевізійного продакшну, який виробляє суспільно-політичне шоу «Шустер live», що виходить на телеканалі Савіка Шустера 3s.tv. А також, що судимістю чиновники вважають відкрите проти Савіка Шустера Державною фіскальною службою кримінальне провадження на суму 13 млн грн.

Сам Савік Шустер заявив журналістам, що планує й далі працювати в Україні попри анулювання дозволу на працевлаштування.

Фото - glavpost.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY