detector.media
26.04.2016 17:05
Савік Шустер планує й далі працювати в Україні
Савік Шустер планує й далі працювати в Україні
Телеведучий Савік Шустер планує й далі працювати в Україні попри анулювання дозволу на працевлаштування. Про це він заявив журналістам під час відвідування Київського міського центру зайнятості.

«Що буду робити? Працювати. Без дозволу на роботу», - сказав він.

Телеведучий пригадав, що подібна історія вже з ним траплялася в Росії, але там інакші закони і йому довелося негайно залишити країну. «Я вже таке проходив у Росії. Там позбавили посвідки на проживання, тому довелося виїхати одразу. Тут, по-перше, посвідка на проживання залишилася. По-друге, в Україні діє зовсім інше право для іноземців. Я маю право перебувати 90 днів на території України, потім виїжджати і знову повертатися. Тож не так легко буде мене позбутися», - заявив журналіст.

Телеведучий вбачає в діях української влади загрозу незалежній журналістиці: «Проблема в тому, що ця влада, виявляється, абсолютно не терпить жодної критики. До нас приходять люди і спокійно цю критику висловлюють. Вони (влада) постійно борються з дзеркалом. Ну от розіб’ють вони наше дзеркло – потім же з’являться інші дзеркала. Вони будуть бити всі дзеркала, будуть бити всіх журналістів, які так чи інакше намагатимуться розказати правду і показати, що про владу думає народ. Тому загроза не лише над нами – над усіма нами. І над політиками, які незгодні, і над журналістами, які б хотіли відображати життя таким, яке воно є, а не придуманим».

Відео коментаря Савіка Шустера оприлюднено на офіційній сторінці його телеканалу 3s.tv у Facebook.

Нагадаємо, 25 квітня увечері «Детектор медіа» з посиланням на своє джерело в правоохоронних органах повідомив, що Київський міський центр зайнятості анулював Савіку Шустеру дозвіл на роботу в Україні.

26 квітня директор юридичного департаменту телеканалу 3s.tv Тетяна Кармазіна повідомила «Детектору медіа», що Київський міський центр зайнятості в усній розмові підтвердив, що Савіку Шустеру анульовано дозвіл на працевлаштування в Україні. За її словами, ще 31 березня 2016 року Київський міський центр зайнятості видав Савіку Шустеру дозвіл на працевлаштування в Україні, але тепер скасував його.

На запитання «Детектора медіа», чи є Савік Шустер фізичною особою – підприємцем (ФОП), пані Кармазіна відповіла: «У тому числі». На запитання, чи може він у такому разі працювати в Україні без дозволу з центру зайнятості, вона сказала: «Я вважаю, що може. Втім, якщо він працюватиме як ФОП, у нього будуть обмеження (180 днів) щодо строку перебування в Україні. Але нам потрібно знати, на якій підставі нам анулювали дозвіл, можливо, є якісь документи. Ми нічого не знаємо про підстави, тому поки що я не можу нічого коментувати детально».

Під час відвідування Савіком Шустером Київського міського центру зайнятості 26 квітня стало відомо, що дозвіл на роботу в Україні Савіку Шустеру анульовано через нібито недостовірну, на думку чиновників, довідку про відсутність судимості. Із зачитаних документів стало відомо, що Савіку Шустеру анульовано дозвіл на роботу в Україні на посаді генерального директора ТОВ «Савік Шустер студія» – телевізійного продакшну, який виробляє суспільно-політичне шоу «Шустер live», що виходить на телеканалі Савіка Шустера 3s.tv. А також, що судимістю чиновники вважають відкрите проти Савіка Шустера Державною фіскальною службою кримінальне провадження на суму 13 млн грн.

Фото - скріншот з ефіру «112 Україна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY