detector.media
26.04.2016 11:09
До 30-ї річниці аварії на ЧАЕС 5 канал проводить телемарафон
До 30-ї річниці аварії на ЧАЕС 5 канал проводить телемарафон
26 квітня о 7 годині ранку на 5 каналі стартував телемарафон «Чорнобиль. 30 років по тому».

Про це повідомляє прес-служба каналу.

Марафон ведуть Яна Конотоп, Артем Овдієнко, Роман Чайка, Ольга Сніцарчук, Катерина Кельбус, Ігор Татарчук та Сергій Барбу.

«Телемарафон «Чорнобиль. 30 років по тому» нагадає усім, що Чорнобиль – біль не тільки України, але й всього світу. Він дав людству кілька страшних уроків… і багато справжніх героїв. Забувати не варто ні про перше, ні, тим паче, про других», - коментує редактор телемарафону Валентин Трохимчук.

Сьогодні журналісти каналу показують глядачам, як нині виглядає місто-примара Прип’ять, продемонструють перебіг будівництва сховища для ядерних відходів на території ЧАЕС та відтворять процес монтажу металевої конструкції, яка наприкінці поточного року має врешті-решт накрити саркофаг над четвертим атомним енергоблоком.

У розмовних тематичних студіях ведучі телемарафону разом з гостями – міністрами, ліквідаторами, екологами та експертами з енергетичних та ядерних питань відтворюватимуть події тридцятирічної давнини. Вони спробують з’ясувати причини аварії, проаналізують, що зробила влада аби убезпечити українців від будь-яких можливих наслідків катастрофи, подискутують стосовно того, чи варто зменшувати 30-ти кілометрову зону відчуження довкола ЧАЕС та обговорять питання ядерної безпеки та будівництва в зоні електростанції. Крім того, спробують знайти альтернативу ядерному паливу, окреслять ситуацію з туризмом у зоні забруднення, а також проанонсують культурні події до річниці трагедії.

Серед гостей телемарафону: міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, міністр екології України та природних ресурсів (1991-1992 рр.) Юрій Щербак, еколог, виконавчий директор НЕЦУ Юрій Урбанський, старший спеціаліст інформслужби об’єкту «Укриття» Олександр Купний, міністр України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи (2007-2010 рр.) Володимир Шандра, екс-заступник секретаря РНБО України, генеральний директор виробничого об'єднання «Чорнобильська АЕС» (1994-1998 рр.) Сергій Парашин, голова ГО інвалідів Чорнобиля «731-й окремий батальйон спецзахисту ВЧПП 50937», ліквідатор Володимир Рєзнік  та еколог, експерт з енергетичних питань Національного екологічного центру України Олексій Пасюк (ПТС).

Нагадаємо, «1+1» створив сайт і ролик, присвячені Чорнобилю, і 26 квітня теж вдався до спецпрограмування. О 20.30 телеканал покаже документальну драму «Розщеплені на атоми», яка розповідає історії людей, чиї життя були зруйновані трагедією.

25 квітня «UА:Перший» показав в ефірі наживо прем'єру творчого проекту «Гірка зоря» режисера Сергія Проскурні, присвяченого тридцятим роковинам аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY