detector.media
25.04.2016 17:15
Журналісту на Волині заборонили фотографувати чергу авто поблизу кордону
Журналісту на Волині заборонили фотографувати чергу авто поблизу кордону
Сьогодні, 25 квітня, на Волині у сервісній зоні міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Устилуг-Зосін» чергові у формі ДПС заборонили журналістові інтернет-видання «Місто вечірнє» Олексієві Біянову фотофіксацію черги автомобілів.

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Як розповів Олексій Біянов, він не фотографував ані пост прикордонників, ані його працівників, лише чергу авто.

«Я знімав не на кордоні, і навіть не на митниці, а в сервісній зоні біля сусіднього села. До мене підійшли чергові у формі ДПС, не представилися, затримали і викликали начальника зміни, який і сказав повидаляти фото, бо тут знімати не можна – режимний об’єкт. Я дуже здивувався, але моїх аргументів ніхто не слухав», - розповів він ІМІ.

Як стверджує журналіст, зроблені фото він змушений був видалити. Співробітники ДПС відпустили його, обмежившись «на перший раз усним попередженням».  

Нагадаємо, 21 березня у Києві головному редактору «Херсонської міської газети» Костянтину Риженку перешкоджали у проведенні відео- та фотозйомки у Київському метрополітені працівниця метро та правоохоронці.

При цьому Костянтину Риженку ніхто не зміг пояснити, чому не можна знімати у метрополітені, лише зауважували, що це стратегічний об’єкт.

Після отримання дозволу журналіст провів зйомку у пішохідному переході між станціями «Майдан Незалежності» та «Хрещатик». Двоє правоохоронців чекали на нього, уточнили особу журналіста і перевірили дозвіл.

Прес-служба Київського метрополітену в коментарі ІМІ повідомила, що жодних заборон на фото- та відеозйомку доступних загалу частин метрополітену (наприклад, крім депо чи службових приміщень) не існує. Фотозйомка проводиться вільно, а щодо відеозйомки передбачено отримання дозволу від «Служби руху» Київського метрополітену, який не має обов'язкового характеру та по своїй суті розглядається як «акредитація». Також було повідомлено, що наразі розробляється нове положення, що у тому числі буде регулювати ці питання.

Фото: slovovolyni.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY