detector.media
22.04.2016 15:45
За фактом інциденту в офісі каналу «Україна» розпочато кримінальне провадження за статтею «хуліганство»
За фактом інциденту в офісі каналу «Україна» розпочато кримінальне провадження за статтею «хуліганство»
Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом хуліганських дій, вчинених сьогодні, 22 квітня, в столичному офісі телеканалу «Україна».

Про це повідомляє Відділ комунікації Головного управління Національної поліції у місті Києві.

«Попередньо встановлено, що група молодиків зайшла у приміщення, вилила в холі речовину червоного кольору та розкидала листівки. Після цього вони залишили приміщення», - повідомляє поліція.

На місці події працює слідчо-оперативна група Святошинського управління столичної поліції. Правоохоронці опитують свідків та очевидців, вивчають записи з камер відеонагляду.

Подія належним чином зареєстрована, розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Такі дії караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Нагадаємо, канал «Україна» повідомив, що група з 15 невідомих осіб здійснила хуліганський напад на офіс телеканалу в Києві. Телеканал також опублікував фото з місця інциденту, на якому видно, що в офісі розлито червону рідину. Невідомі також залишили роздруківку з написом «Проллється кров!». Телеканал «Україна» звернувся до правоохоронних органів з проханням розслідувати факт загрози життю і професійній діяльності журналістів каналу.

Один з учасників інциденту, які називають себе «активістами фронту боротьби проти окупації»,  написав у Facebook, що акцію проведено на знак протесту проти трансляції серіалу «Не зарікайся».

Нагадаємо, 21 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «Україна». Приводом до перевірки стали численні звернення громадян щодо трансляції серіалу «Не зарікайся», у тому числі – звернення ПрАТ «Картель» (видавничий дім «Картель», пов’язаний з народним депутатом від «Блоку Петра Порошенка» Вадимом Денисенком). Моніторинг Нацради  зафіксував трансляцію 66-ї серії серіалу «Не зарікайся», щодо якої надійшли скарги.

Фото: Відділ комунікації Головного управління Національної поліції у місті Києві

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY