detector.media
22.04.2016 13:00
Львівська міськрада дозволила реформування газети «Ратуша»
Львівська міськрада дозволила реформування газети «Ратуша»
Депутати проголосували за вихід Львівської міськради з переліку засновників львівської газети «Ратуша». Таким чином міськрада дала згоду на реформування комунальної газети і перетворення її на незалежне видання.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Підставою для прийняття цієї ухвали стала пропозиція редактора «Ратуші» та рішення трудового колективу газети про роздержавлення видання. У березні колектив газети, зважаючи на вимоги закону «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», прийняв рішення перетворити газету на комерційне видання.

«До нас звернувся трудовий колектив газети «Ратуша» з проханням прийняти рішення про вихід Львівської міської ради з переліку засновників цього комунального підприємства. Сам вихід відбудеться на другому етапі реформування, тобто з першого січня 2017 року», – повідомила керівник юридичного управління Львівської міськради Гелена Пайонкевич.

Депутати також проголосували за проведення інвентаризації майна редакції газети «Ратуша» до виходу міськради з переліку засновників видання.

Як повідомив головний редактор «Ратуші» Микола Савельєв, Львівська міськрада фінансуватиме видання до кінця 2016 року, а також, ймовірно, впродовж ще двох років другого етапу реформування у 2017-2018 роках. Редакція також очікує, що на зміну владі у газети з’явиться новий інвестор.

Нагадаємо, у березні редакція львівської газети «Ратуша» провела збори колективу й на виконання вимог Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» ухвалила рішення взяти участь у реформуванні газети. Таким чином «Ратуша» стала п’ятим комунальним виданням у Львівській області, яке вирішило розпочати процес реформування.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY