detector.media
21.04.2016 18:59
Хмельницька облрада провалила реформування газети «Подільські вісті»
Хмельницька облрада провалила реформування газети «Подільські вісті»
Хмельницька обласна рада не підтримала рішення про вихід з числа співзасновників обласної газети «Подільські вісті».

Про це повідомляє «Незалежний громадський портал».

На сьогоднішній, 21 квітня, сесії Хмельницької обласної ради за це рішення проголосувало 30 із 79 депутатів.  Ще 6 обранців утримались, 2 висловились проти. 41 депутат не брав участь у голосуванні за реформування комунального ЗМІ.

Під час обговорення деякі депутати ради висловили застереження у поспішності розгляду цього питання.

Газета «Подільські вісті» 21 квітня опублікувала листи керівництва Держкомтелерадіо і Національної спілки журналістів України (НСЖУ), котрі закликали депутатів Хмельницької облради підтримати видання у питанні роздержавлення.

Газета Хмельницької ОДА і Хмельницької обласної ради «Подільські вісті» заснована 1918 року. Комунальне ЗМІ виходить двічі на тиждень. Нинішній тираж видання – 40 тис. примірників.

Нагадаємо, 26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав  Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності 1 січня 2016 року.

7 квітня голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко повідомив, що станом на сьогодні до Комітету надійшло 291 звернення від редакцій друкованих ЗМІ, які заявили про свою участь у реформуванні згідно Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

Керівництво Національної спілки журналістів України (НСЖУ) на черговому пленумі 21 квітня, розглянувши питання про стан реформування друкованих ЗМІ, одноголосно підтримало звернення до Президента України з проханням посприяти реформі державних та комунальних ЗМІ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY