detector.media
20.04.2016 14:51
Наливайко звернув увагу ТРК на особливості мовлення в день пам’яті жертв Чорнобиля
Наливайко звернув увагу ТРК на особливості мовлення в день пам’яті жертв Чорнобиля
Держкомтелерадіо звертається до засобів масової інформації з проханням 26 квітня широко висвітлювати заходи, присвячені 30-м роковинам Чорнобильської катастрофи, вшануванню учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та пам’яті її жертв.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

«Протягом року в ефірі загальнонаціональних і регіональних ТРК транслювалися передачі, які нагадували про уроки найбільшої техногенно-екологічної катастрофи сучасності, розповідали про долі героїв-ліквідаторів. Переконаний, що 26 квітня, в день Чорнобильських роковин, вітчизняні мовники приділять цій темі особливу увагу, програмна сітка буде побудована відповідно до "Правил ведення мовлення у дні пам’яті" на екранах з’являться свічки пам’яті, а в ефірі не буде недоречних у цей день комедійних фільмів та гумористичних передач», -  сказав голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Відомства також нагадує, що відповідно до «Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті» доцільно поширювати мінімум раз на дві години в ефірному часі інформацію про день пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи, а о 12.00 оголосити хвилину мовчання із супроводженням звуку метронома.

Указом Президента України Петра Порошенка 2016 рік було оголошено Роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Нагадаємо, до 30-річчя трагічних подій на Чорнобильській АЕС телеканал «Україна» покаже 26 квітня документальний фільм «Лазуровий пил». Стрічку зняла продакшн-компанія Ivory Films. Авторами проекту стали документалісти Ілларіон Павлюк, Олег Рогожа і Володимир Рибась. До 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС телеканалі «Україна» покаже  23 квітня також мелодраму «Чорна Квітка».

26 квітня в ефірі телеканалу «1+1» відбудеться прем’єра нового документального фільму власного виробництва «Розщеплені на атоми», присвяченого 30-й річниці Чорнобильської трагедії.  Автор стрічки Світлана Усенко. «Розщеплені на атоми» - це результат роботи Управління журналістських проектів телеканалу «1+1». Режисер фільму – Сергій Сотниченко, оператор-постановник – Віталій Панасюк.

У вівторок, 26 квітня, на телеканалі «Інтер» відбудеться прем'єра британського науково-популярного фільму «Чорнобиль. 30 років по тому».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY