detector.media
19.04.2016 11:13
У Криму російська ФСБ провела обшуки в трьох місцевих журналістів (ДОПОВНЕНО)
У Криму російська ФСБ провела обшуки в трьох місцевих журналістів (ДОПОВНЕНО)
В окупованому Росіїєю Криму сьогодні, 19 квітня, пройшли обшуки в будинках ще двох журналістів, крім обшуку в Миколи Семени, про який стало відомо раніше.

Про це повідомляє видання «Крим.Реалії» з посиланням на адвоката Еміля Курбедінова.

За його інформацією, після обшуку, журналістів відвезли в управління російської ФСБ у Сімферополі.

«Обшук проведено у трьох кримських журналістів і їх вивозять в управління ФСБ. Це Леньяра Абібулаєва, Люманова Руслана і Микола Семена. По-моєму, Миколі Семені висуватимуть звинувачення», – сказав Еміль Курбедінов.

«Я перебуваю у будівлі ФСБ і чекаю, кого підвезуть і працюватиму», – додав він.

Адвокат також зазначив, що правозахисники пов'язують ці обшуки і затримання з «активною громадянською позицією з деяких питань».

Про обшуки у кримських журналістів також написав Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

«Російські силовики в окупованому Криму увірвались із обшуками до відомого кримського журналіста Миколи Семени, колишнього кореспондента української газети "День", а також до житла Леньяри Абібулаєвої, визнаного фотомайстра Криму», - написав він у Facebook. 

За словами журналістки Лілі Буджурової, обшук також пройшов у Руслани Люманової.

«Сьогодні провели обшуки у Миколи Семени, Леньяри Абібуллаєвої і Руслани Люманової.У Миколи вилучили техніку. На комп'ютері знайшли статті, написані для Крим.Реалії.  Обшук закінчено, наразі Семену вивозять на допит, ймовірно в ФСБ. Зв'язок телефоном з ним перервався», - написала Ліля Буджурова у Facebook.

Нагадаємо, російська ФСБ в окупованому Криму порушила кримінальну проти журналіста видання «Крим.Реалії» (проект української служби «Радіо Свобода») за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Кримський кореспондент російського каналу НТВ Олег Крючков стверджує, що обшук пройшов у журналіста «Крим.Реалії» Миколи Семени.

Про кримінальну справу щодо журналіста повідомила так звана «прокурор» Криму Наталія Поклонська: «Відносно журналіста видання порушено кримінальну справу за ознаками частини 2 статті 280.1 КК РФ. Цим журналістом була підготовлена й опублікована стаття, в якій наводяться висловлювання, спрямовані на порушення територіальної цілісності РФ, що не дозволено ні журналістам, ні будь-кому іншому».

Як повідомляє видання «Крим.Реалії», керівництво «Радіо Свобода» перевіряє інформацію і наразі ситуацію не коментує. Кримські правозахисники повідомили, що також намагаються з'ясувати подробиці.

Микола Семена – кримський журналіст, який раніше працював на всеукраїнські видання «День» і «Дзеркало тижня», також є колишнім кореспондентом московського видання «Известия». Зараз перебуває на пенсії.

На фото - Еміль Курбедінов

Фото:«Крим.Реалії»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY