detector.media
15.04.2016 14:18
Названо переможців конкурсу медіаматеріалів про позитивні історії переселенців (ВІДЕО)
Роботи журналістів Expert-KR (Кривий Ріг), «Громадське ТБ. Полтава» та «Радіо Свобода» стали переможцями конкурсу медіаматеріалів, що висвітлюють історії успіху внутрішньо переміщених осіб. Конкурс було організовано ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні та уряду Японії.

Про це йдеться на сайті «Інтерньюз-Україна» .

Перше місце виборов спецпроект «Переселення» від громадського медіа-ресурсу Expert-KR з Кривого Рогу (Дніпропетровська область).

Друге місце зайняли документальні матеріали від «Громадське ТБ.Полтава».  Роботи-переможці:

На третьому місці з мінімальним відривом від попереднього переможця – документальні матеріали від «Радіо Свобода». Роботи-переможці:

-«Україна має стати лідером серед виробників меду в світі – план переселенця Шмулі».

-«Київська донеччанка розповіла, чому живе між Києвом і Донецьком»

-«"Я допомагаю своїм землякам, але там інакше вважають" – волонтерка з Луганська»

Конкурс матеріалів ставив акцент на позитивних історіях переселенців, а саме історіях успіху в облаштуванні нового життя. Хтось відкрив новий бізнес, хтось вдало влаштувався на роботу, хтось подолав життєву драму і успішно адаптувався до нових умов на новому місці, – все це стало сюжетами для медіа-матеріалів, які брали участь у конкурсі. Загалом на конкурс надішло понад 180 матеріалів від понад 130 медіа.

Переможці отримають подарункові сертифікати на купівлю журналістського обладнання.

Конкурс відбувався в рамках ініціативи «Разом до успіху», що втілювалася за фінансової підтримки Програми Розвитку ООН в Україні (в межах проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні») та уряду Японії.

Нагадаємо, у березні івано-франківське видавництво Discursus видало збірку інтерв’ю «Переселенці», в якій розповідаються історії 21 героя з Криму та Донбасу, які змогли успішно влаштувати своє життя в інших містах.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY