detector.media
14.04.2016 13:41
В уряді Гройсмана – новий міністр культури
В уряді Гройсмана – новий міністр культури
Сьогодні, 14 квітня, депутати Верховної Ради України обрали екс-спікера парламенту Володимира Гройсмана Прем'єр-міністром України та затвердили склад нового Кабінету міністрів України. У керівництві Міністерства інформаційної політики змін не відбулось. Міністерство культури отримало нового очільника.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Віце-прем'єром залишився В'ячеслав Кириленко, який у попередньому уряді Арсенія Яценюка займав посаду віце-прем'єра – міністра культури.

Міністром культури призначений заслужений артист України Євген Нищук, який раніше вже очолював це відомство. Перед призначенням на питання журналістів про свої перші кроки після повернення в крісло міністра, Євген Нищук заявив, що займатиметься розвитком, передає «112 Україна».

«Я маю намір відразу розділити функціонал Мінкультури. І незважаючи на технічну функцію роздачі коштів національним колективам і бути охоронцем, я хочу створити новий департамент з розвитку», - повідомив він.

На своїй посаді в уряді Володимира Гройсмана залишився міністр інформаційної політики Юрій Стець.

Нагадаємо, голова Служби безпеки України Василь Грицак надіслав листа віце-прем’єр-міністру - міністру культури В’ячеславу Кириленку, у якому заявив, що Мінкульт забороняє показ російських фільмів на підставі складених СБУ списків діячів культури, що загрожують національній безпеці, «без їх виваженої оцінки і детального аналізу».

Міністерство культури України відкинуло звинувачення СБУ та заявило, що «законодавчі норми прямої дії встановлюють автоматичну заборону демонстрування і розповсюдження тих фільмів, у яких хоча би одна особа, що брала участь у створенні фільму, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці».

Після цього голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко закликав віце-прем’єр-міністра – міністра культури В’ячеслава Кириленка терміново визначити й оприлюднити критерії до формування Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, – так званого «чорного списку» діячів культури.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY