detector.media
14.04.2016 11:39
Депутати хочуть вилучити друковані ЗМІ Міноборони, Нацгвардії і прикордонників із закону про роздержавлення
Депутати хочуть вилучити друковані ЗМІ Міноборони, Нацгвардії і прикордонників із закону про роздержавлення
У Верховній Раді зареєстровані зміни до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» щодо непоширення дії Закону на друковані засоби масової інформації органів сектору безпеки і оборони.

Народні депутати Дмитро Тимчук, Сергій Висоцький, Іван Винник та інші зареєстрували в парламенті законопроект № 4412 «Про зміни до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (щодо непоширення дії Закону на друковані засоби масової інформації органів сектору безпеки і оборони).

Зокрема вони пропонують внести такі зміни до ст.1 «Сфера дії Закону»: «Дія цього Закону поширюється на друковані засоби масової інформації, засновниками (співзасновниками) яких є органи державної влади, інші державні органи та органи місцевого самоврядування (далі - друковані засоби масової інформації), і редакції друкованих засобів масової інформації, засновниками (співзасновниками) яких є органи державної влади, інші державні органи та органи місцевого самоврядування (далі - редакції), за винятком друкованих засобів масової інформації і редакцій, засновниками (співзасновниками) яких є Міністерство оборони України, Національна гвардія України, Державна прикордонна служба України».

За словами одного з авторів Сергія Висоцького, держава повинна мати ці ЗМІ для поширення пропаганди і підняття бойового духу. «Можливо є питання до якості цих медіа, тоді треба робити кадрові зміни», – уточнив він.

Нагадаємо, 26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко  підписав  Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

Як писав «Детектор медіа», станом на 7 квітня до Комітету надійшло 291 звернення від редакцій друкованих ЗМІ, які заявили про свою участь у реформуванні згідно Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Це рішення вони мали ухвалити до 31 березня. 176 звернень редакцій друкованих ЗМІ мають намір взяти участь у першому етапі реформування. Серед них 37 редакцій вже подали повний пакет документів. Ще 115 редакцій повідомили про рішення взяти участь у другому етапі реформування, який розпочнеться з 1 січня 2017 року.

Як повідомлялося, не захотіли реформуватися на першому етапі і трудові колективи муніципальних столичних видань «Вечірній Київ» та «Хрещатик». А також парламентська газета «Голос України» та урядова «Урядовий кур’єр» обрали другий етап реформування, який триватиме два роки з початку 2017-го.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY