detector.media
14.04.2016 11:05
«1+1» зняв документальний фільм про Чорнобиль «Розщеплені на атоми»
«1+1» зняв документальний фільм про Чорнобиль «Розщеплені на атоми»
26 квітня в ефірі телеканалу «1+1» відбудеться прем’єра нового документального фільму власного виробництва «Розщеплені на атоми», присвяченого 30-й річниці Чорнобильської трагедії.

Про це повідомляє прес-служба каналу.

Прем’єра стрічки відбудеться в ефірі о 20.30. 

У фільм «Розщеплені на атоми» включені документальні зйомки, що проводились у зоні відчуження, місті Прип’ять (Київська область), безпосередньо біля атомного реактора, так і художню реконструкцію подій тих часів.

Зокрема, у фільмі буде показане ексклюзивне інтерв’ю директора Чорнобильської АЕС, який зберігав мовчання протягом десятиліть після катастрофи, та унікальні свідчення учасників трагічних подій.

Автор фільму Світлана Усенко у стрічці розповідає історію жінки, яка втратила коханого чоловіка, дитину та дах над головою. Вона ділиться спогадами та вперше розповідає, як їй вдалося пережити найстрашніші моменти життя, не втратити силу духу і бажання жити.

Авторам фільму також вдалося отримати унікальні матеріали судової справи щодо розслідування причин Чорнобильської катастрофи, що зберігаються у Державному архіві РФ.

«Це не черговий фільм-розслідування про причини аварії, дурість українських політиків або нові факти корупції в зоні відчуження. Цей фільм про людей, життя яких «розщепилось на атоми», людей, які пережили невимовний біль, стали учасниками подій, які перевернули життя сотень тисяч людей», - розповіла автор стрічки Світлана Усенко.

«Розщеплені на атоми» - це результат роботи Управління журналістських проектів телеканалу «1+1». Режисер фільму – Сергій Сотниченко, оператор-постановник – Віталій Панасюк.

Трейлер фільму «Розщеплені на атоми» можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, у якості саундтреку до фільму «Розщеплені на атоми» використані композиції українського гурту Onuka, що увійшли до міні-альбому Vidlik, темою якого є Чорнобильська катастрофа. Презентація міні-альбому відбулась 8 лютого.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY