detector.media
13.04.2016 14:39
«Ревізор» взявся за аферистів, які видають себе за команду Нового каналу
«Ревізор» взявся за аферистів, які видають себе за команду Нового каналу
Творча група реаліті «Ревізор» звернулася до усіх рестораторів і готельєрів, які стикалися з шахраями, що прикриваються ім'ям «Ревізора», з проханням написати заяву до поліції.

Про це повідомляє прес-служба Нового каналу.

Невідомі приходять у ресторани або кафе і пропонують за грошову винагороду свої «послуги»: попередити адміністраторів про приїзд «Ревізора», організувати красиву зйомку, домовитися, щоб не приїжджали.

«Звісно, всі ці ділки не мають до реального «Ревізора» жодного відношення», - заявляє телеканал.

Перші випадки шахрайства відбулися в Одесі, Кременчуці (Полтавська область) та Стрию (Львівська область) наприкінці минулого року. Ресторатори відмовилися від цих «послуг» і повідомили про дії шахраїв Новому каналу. За словами очевидців був складений фоторобот одного зі злочинців – рудоволосого чоловіка 25-30 років, який представився Дмитром.

У березні шахраї почали орудувати у Києві. Один із таких аферистів приходив у столичне кафе «Шалена мама».  Він середнього зросту, брюнет, а руці – татуювання у вигляді скрипкового ключа. Представився Микитою.

«Сказав, що назве час, коли приїде «Ревізор», а ми йому заплатимо 7 тисяч гривень, – розповіла директор кафе Юлія Ковальчук. – Мені це здалося дуже підозрілим. Я відповіла, що мені нецікава його пропозиція».

Шахраї також навідалися у заклади мережі піцерій сім'ї співачок Завальських («Алібі»).

«У березні аферисти приходили у два наших заклади – на Троєщині та на Лук'янівці, – розповів батько співачок. – Один із них зателефонував мені, представився співробітником Нового каналу і сказав, що до нас їде «Ревізор». І якщо ми не хочемо перевірки, то за певну плату можна все вирішити. Я не став розмовляти далі. Адже так ніхто не робить – якщо «Ревізор» їде, то їде інкогніто. І відразу зателефонував на Новий канал».

Адміністратори піцерій описали аферистів. Як виявилося, це були різні чоловіки. Перший – темноволосий чоловік 20-25 років, зріст – приблизно 1,65 м, говорив російською. Другий – високий шатен, 25-30 років.

Днями один із шахраїв з’явився у Бердянську (Запорізька область). Невідомий чоловік написав смс-повідомлення директору готелю «Катрін» про начебто візит програми «Ревізор».

«Спершу він не брав слухавку, але незабаром передзвонив сам, – розповіла адміністратор готелю Надія. – Він не представився, але з голосу – дорослий чоловік. Сказав, що знає, якого числа і місяця до нас приїде з перевіркою «Ревізор». Оплата за інформацію – грошовий переказ $100 на банківську карту. З розмови у мене склалося враження, що він телефонує з місць позбавлення волі, тому що вживав блатний жаргон».

Власник готелю «Катрін» повідомив про те, що сталося, Новому каналу.

Директор творчого об'єднання Нового каналу Вікторія Бурдукова від імені команди і каналу офіційно заявляє, що «Ревізор» ніколи не попереджає про свій приїзд і ніколи ні з ким ні про що не домовляється. За її словами, команда реаліті цінує свою репутацію й досягнення за роки існування програми.

«Команда проекту ніколи ні з ким не веде переговорів. І ніколи ніякі редактори, адміністратори, режисери не приїжджають заздалегідь до закладу і, тим більше, не домовляються з власниками ресторанів або готелів, – підкреслює Вікторія Бурдукова. – Зрозуміти, що приїхав реальний «Ревізор», елементарно. У програми є обличчя – ведучі проекту Вадим Абрамов і Ганна Жижа. У рідкісних випадках вони приїжджають поодинці. У 99% – працюють удвох. Аня і Вадим – наша візитна картка. Якщо у складі знімальної групи, яка називається нашим ім'ям, немає цих двох людей, значить, працюють шахраї. Ресторатори і готельєри можуть сміливо викликати поліцію і писати заяву!».

«Максимальна санкція за заволодіння чужим майном шляхом обману – 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, – попереджає директор юридичного департаменту Нового каналу Катерина Мороз. – Збиток, нанесений шахраями репутації Нового каналу, можна оцінити у грошовому еквіваленті. І ми можемо вступити у кримінальне провадження з цивільним позовом до підозрюваного».

Канал повідомляє, що наразі юристи мовника стежать за ситуацією і збирають матеріали.

Нагадаємо, 11 квітня Господарський суд міста Києва переглянув за заявою групи «1+1 медіа» справу «“Ревізор” проти “Інспектора Фреймут”» та залишив у силі своє рішення від 21 січня 2015 року: частково задовольнити позов Нового каналу і зобов'язати телеканал «1+1» і компанію «1+1 продакшн» не створювати будь-яких аналогічних програмі «Ревізор» творів, у тому числі проекту «Інспектор Фреймут», заборонив випускати «Інспектор Фреймут», а також зобов'язав «1+1 продакшн» і канал «1+1» виплатити Новому каналу компенсацію в розмірі понад 1,2 млн грн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY