detector.media
12.04.2016 16:05
В Україні знімають містичний триллер «Шлях мерця» з Миколою Вереснем
Компанія «Директорія кіно» переходить до кінцевого етапу зйомок містичного трилера «Шлях мерця» Георгія Фоміна, який знімається за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

У центрі сюжету — пригода з актором театру і кіно Миколою Вереснем (у ролі самого себе), який випадково отримує таємничу валізку-дипломат, і через це на нього, залучаючи загони спецпризначення, починає полювати міністр внутрішніх справ на прізвище  Бармалаєв.

Історія перестрибує в часі та просторі, поки не стає зрозуміло, що Микола Вересень загинув на знімальному майданчику фільму про Івана Грозного, і тепер чорти, які думають, що він і є Грозний, намагаються всіма можливими способами затягти його до пекла. Далі за сценарієм з’являються менти-вампіри у ролі чортів, гуцули-пияки як ангели й інші містичні істоти. Як зазначає «Директорія кіно», це перший фільм подібного жанру в Україні, який піднімає вічні теми - що таке пекло, людська душа і «радянська совість» та чи  варто жити неусвідомлене життя.

Автор сценарію та режисер-постановник Георгій  Фомін (к/ф «Жучок»). Продюсер фільму Ігор Савиченко.

Виконавці головних ролей - Микола Вересень, Олег Примогенов і Сергій Салопай.

Фільм став переможцем 4-го відкритого конкурсу Держкіно наприкінці 2012 року. У зв’язку з інфляцією авторам фільму доводиться працювати в складних умовах, вигадуючи нові технічні та творчі методи зйомок. Наразі після серії знімальних блоків під постпродакшн група перейшла до основного знімального блоку.

Нагадаємо, члени Експертної комісії з питань кінематографії Держкіно звернулися до віце-прем’єр-міністра - міністра культури В’ячеслава Кириленка та голови Держкіно Пилипа Іллєнка з пропозицією спрямувати державну підтримку на створення повнометражних ігрових фільмів для масової глядацької аудиторії.

Фото: «Директорія кіно»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY